A CI C HEM TINGUT UNA SETMANA MOLT ANIMAL!

Les nenes i nens de la classe de l’aigua, ja fa unes setmanes que estem immersos en la investigació dels animals d’aigua. Cadascú ha escollit un animal que per algun motiu o altre necessita l’aigua, i l’està investigant a fons. N’hi ha que han triat animals que viuen a l’aigua, d’altres que van a buscar el seu aliment a l’aigua… D’aquesta manera coneixerem animals com la llúdriga, el dofí, el pop, la foca, el tauró balena, el tauró blanc, el silur, el cavallet de mar, el flamenc, el cigne, el cocodril i, fins i tot, un animal prehistòric, el megalodon. Una vegada investigats, compartirem els nostres coneixements.

Però aquesta ha estat una setmana especialment animal. El dimarts, la Janina, en Jan i la Lia ens van portar restes d’animals que van trobar a la platja (cranc, cranc ermità, musclo, cargola) i la Ivet ens va portar unes closques d’ou que havia trobat al riu. Amb el microscopi vam observar una pota de cranc i una closca de cargol de mar. Vam comparar les diferències que veiem amb els nostres ulls i amb la visió de la lent microscòpica. En acabar, ens va entrar un ocell a la classe!! Quan volia sortir va xocar contra el vidre i va caure… Va quedar espantat i es va amagar entre els quaderns de mates! El vam agafar, el vam observar sense molestar-lo i el vam acompanyar a la finestra perquè pogués sortir… I va marxar volant! Vam investigar i resulta que era una mallerenga cuallarga. Finalment vam mirar un vídeo breu que explicava els canvis de closca que fa el cranc ermità, com aquell qui es canvia de sabates perquè li van petites.

Pel que fa als ous, avui divendres hem descobert que els de color blau eren de merla (la Júlia els coneix perquè a casa seva hi havia un niu de merles i en va veure els ous, i l’Aram va llegir un article al diari sobre els ous de les merles). Amb l’ajuda d’una guia d’aus, un tríptic que ens va portar l’Aram dels ocells del ter i internet, hem descobert que l’ou blanc és de mallerenga cuallarga! Quina casualitat, oi?

Totes aquestes descobertes i aprenentatges ens ajuden a conèixer millor el nostre entorn, el nostre planeta i a cuidar i valorar els animals i els hàbitats on viuen!

Voleu veure les fotos? Doncs són aquí!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>