ESPORGAR

 

El passat dijous, 12 de maig, els alumnes de Cicle Superior vam anar a la nostra vinya a esporgar, o també anomenada poda en verd.

El pagès Lluís i la pagesa Mar ens van explicar com ho havíem de fer. Primer hem de mirar les brocades que van deixar quan vam anar a podar a finals de l’hivern. Si dels borrons que van deixar han brotat el que seran les vergues del cep les deixem. Podem trobar-nos que hagin brotat més vergues, aquestes són les que hem de treure. A vegades d’un brot surten vergues bessones, una l’hem de treure i deixem la més vigorosa. Per acabar traiem les fulles que han sortit al tronc del cep.

Per esporgar no utilitzem cap eina, ho fem amb les mans perquè les vergues són petites i tendres.

La poda en verd és molt important perquè així podem controlar el rendiment del cep i la qualitat del raïm, i també, prevenim malalties com els fongs, ja que el fruit està més ventilat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>