Com treballem a l’Aula d’Acollida!!!

Hola Famílies:

L’Escola Pere Torrent ha participat i col·laborat en el projecte GP. Welcoming Classroom on diferents Escoles de Lloret hi han aportat la seva visió i el seu granet de sorra.

Aquest projecte dóna a conèixer com es treballa a les Aules d’Acollida i com els docents encarregats d’aquestes aules treballen, s’organitzen i gestionen l’aula. A més a més, com es fa la rebuda de l’alumnat i com l’alumnat treballa la llengua per tal de que es pugui incorporar a l’aula ordinària el més aviat possible i amb menys dificultats per tal de poder seguir els aprenentatges igual que el grup classe.

A continuació, podeu observar el vídeo que es va editar i vam col·laborar:

 

Esperem que us agradi i que pugueu gaudir tot coneixent l’alumnat nouvingut.

A reveure,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

Càpsules d’Aprenentatge Cooperatiu a l’Educació Física

Estimades Famílies:

Us informem que el passat dissabte 16 de febrer de 2019 es va realitzar una formació destinada a Mestres d’Educació Física a l’Escola Pere Torrent organitzada per l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) de la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) juntament amb el Grup de Treball d’Educació Física Cooperativa en Acció dels Serveis Educatius de Girona.

Els més de 100 participants, vinguts d’arreu de Catalunya i de les Illes Balears, van poder gaudir i aprendre de forma pràctica diferents tallers que anomenaven càpsules relacionats amb l’Educació Física i on la metodologia emprada era l’aprenentatge cooperatiu.

A continuació, podeu veure una pinzellada de les càpsules que es van dur a terme:

A més, us adjuntem un petit vídeo del comiat de tots/es els/les Mestres d’Educació Física que van participar resumint i valorant amb una paraula la formació que van rebre.

 

La jornada va ser tot un èxit de participació i els participants van marxar amb la motxilla ben plena d’idees innovadores per poder treballar a les seves escoles i van agrair la bona acollida de l’Escola Pere Torrent.

Esperem que ens puguem retrobar de nou a la propera edició.

SALUT I EDUCACIÓ FÍSICA!!!

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent

VI Jocs Florals Escolars!!!

Estimades Famílies:

El Departament d’Educació convoca els VI Jocs Florals Escolars de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’escriptura tant en prosa com en poesia en infants de sis a divuit anys. En quan a la categoria del conte il·lustrat està adreçat a tots els alumnes de primària i als alumnes de primària de les escoles d’educació especial. L’objectiu és promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l’ àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’ àmbit artístic. En aquesta categoria s’han d’abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

En el bloc Conte audiovisual il·lustrat  podeu trobar una proposta per treballar el conte audiovisual com a projecte de treball interdisciplinari, així com un llistat de recursos d’àudio i vídeo que es pot utilitzar per a l’elaboració del conte audiovisual.

Per més informació, feu clic a la pàgina XTEC

A reveure,

L’Equip de Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

DENIP 2019!!!

Estimades Famílies:

Us deixem un arxiu amb un munt de contes que treballen els drets dels Infants i us recordem que el dia 30 de gener de 2019 va ser el Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Esperem que us agradi i que pugueu compartir la lectura amb els vostres fills/-es.

Atentament,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent.

Per reflexionar

No discriminis a Ningú! encara que en aquesta història es fa èmfasi en un nen amb  discapacitat, ho podem aplicar a moltes altres situacions, com per exemple les persones que són rebutjades pel seu color de pell, per ser grasses, primes, baixes, altes…

A totes aquelles situacions que moltes persones utilitzen per  discriminar en funció de les classes socials i fins i tot, aquest nen de la història pot ser aquell nen que li fan bullying a la seva escola.

En resum hem de reflexionar i no discriminar! No a la discriminació, si a la inclusió!

Esperem que us agradi.

Equip Docent de l’Escola Pere Torrent

Dia de Internet Segura!!!

Hola Famílies:

Avui, 5 de febrer de 2019, és el Dia de la Internet Segura (Safer Internet Day).

Una cita del calendari que serveix per sensibilitzar a la ciutadania, i sobretot, als més joves en particular, sobre l’ús responsable d’Internet.

El lema d’aquest any és: “Fem una Internet més segura. A Internet, fem equip!”.

Us convidem a les famílies i als infants a descobrir tot allò que es fa, com seguir el dia a dia, com interactuar-hi, …. a traves de la pàgina Dia Internet Segura 2018.

Esperem que ho gaudiu plegats i que compartiu experiències.

A reveure,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

Bones Festes a tothom!!!

Benvolgudes Famílies:

Quan arriba aquesta època de l’any, ens toca gaudir d’aquests dies plens de màgia.

Us desitgem que pugueu compartir molts moments en família i que dediqueu el temps necessari, tot gaudint, amb els vostres fills/-es.

De part de tota la comunitat de l’Escola Pere Torrent,

BONES FESTES i FELIÇ ENTRADA A L’ANY 2019!!!

Bones i merescudes vacances a tothom, ens retrobem el 8 de gener a l’Escola.

A reveure,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

Activitats de l’últim dia!!!

Estimades Famílies:

Us volem deixar una pinzellada de les activitats d’aquests últims dies de trimestre a l’escola. Esperem que us agradi.

En primer lloc, els patges ens van venir a veure a l’Escola i esperem que ens portin un munt de coses, entre elles, esperem que el desig dels nens/-es de 5è es compleixi. Mireu, així els vam rebre, tot donant-nos un petit tangram i uns caramelets per endolcir les festes:

En segon lloc, volem donar les gràcies a la nostra ampa, l’AMPA Pere Torrent, perquè l’esmorzar que ens va invitar estava deliciós. Observeu com tots els nens/-es de l’Escola es van llepar els dits:

Finalment, als blocs de cada cicle podreu observar com els nens/-es van realitzar el Tió o l’amic invisible a cada classe.

Esperem que us agradi.

Atentament,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

Activitats penúltim dia!!!

Ep, Famílies:

A les acaballes del mes de desembre, ens agrada dur a terme algunes activitats on els nostres nens/-es participen activament i que us volem fer arribar per tal que en pugueu tenir coneixement.

En primer lloc, us volem explicar que els nens/-es de 6è, van anar a cantar al geriàtric de Lloret de Mar on van oferir unes quantes cançons nadalenques als avis i aquests els hi va agradar molt. Mireu quines cares d’alegria tenien:

Per altra banda, el nostre grup de batucada, la Batucada Pere Torrent, també van anar a la llar d’infants Lola Anglada de Lloret de Mar, a treballar amb els infants i a fer vibrar-los amb els tambors, mireu que bé s’ho van passar:

Des d’aquestes línies volem agrair la col·laboració del Geriàtric de Lloret i de la Llar d’Infants Lola Anglada on hem realitzat els diferents treballs i que ho puguem realitzar durant molts més anys.

Atentament,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!

Un Nadal de pel·lícula!!!

Estimades Famílies de Cicle Superior:

Us volem compartir l’espectacle de Nadal pels que no vareu poder assistir aquest passat dilluns 17 de desembre al teatre de Lloret de Mar perquè també en pugueu gaudir.

L’espectacle sota el títol ” Un Nadal de pel·lícula” va iniciar-se amb la següent introducció:

Una vegada realitzada l’introducció, els nens/-es de 5è van cantar la cançó de “Jo vull ser el Rei Lleó, mireu que bé ho van fer:

Una vegada acaba l’actuació de 5è, vam donar pas als alumnes de 6è, que van cantar la cançó “Jo vull ser com tu” de la pel·lícula “El Llibre de la Selva”. Mireu que enèrgics estaven:

Però, els alumnes de 6è, encara van voler posar una pinzellada més a l’espectacle abans de cloure’l i van voler cantar la cançó en anglès “From head to toe” de la pel·lícula “The pink panter”, esperem que us agradi:

Finalment, des d’aquestes línies, volem donar les gràcies a tots els mestres de l’Escola per la seva col·laboració i als mestres de música per la seva implicació. Moltes gràcies per aportar el vostre granet d’arena a l’espectacle de Nadal i a l’Escola Pere Torrent.

Esperem que en gaudíssiu i tinguéssiu una jornada lúdica i que pugueu valorar l’esforç que es va dur a terme.

Ens veiem aviat.

Una abraçada,

L’Equip Docent de l’Escola Pere Torrent!!!