Videoconferència de 5è amb Polònia

El passat divendres 15 de juny els/les alumnes de 5è curs de primària van fer una videoconferència amb els/les alumnes de la de l’Escola de Primària de Parchow, Polònia.

Primer, els vam saludar en polonès (Dzień dobry, jak się masz?) i els vam ensenyar la senyera catalana. Els vam presentar la Consol Badia, membre de l’equip directiu de la nostra escola. Com que els alumnes de 6è estaven fent cassoles de tros al pati, els va ensenyar i els va dir en anglès quins ingredients s’utilitzen per elaborar aquest típic plat català.

Els nostres alumnes van poder saludar els seus e-friends un per un en polonès (Cześć, jestem…). Llavors els van fer unes preguntes als nenes i nenes de l’escola de Parchow sobre el seu poble i quan van acabar ens van fer preguntes a nosaltres, que vam contestar utilitzant imatges perquè ens entenguessin millor.

Ara sabem que el seu poble és petit i que hi viuen 600 persones. Hi ha una escola, una església i dues botigues. També hi ha un estadi. A la seva vila hi ha molts camps i boscos i també hi ha un palau antic. Molts habitants són miners i treballen a la mina de coure del poble. Ens van parlar de les celebracions i festivitats que celebren i moltes són iguals que les nostres. Els agrada jugar a futbol i nedar i van al parc aquàtic del poble del costat. Un plat típic polonès són els “pierogi”, que és pasta farcida de col, carn, bolets o fruita.

 

Abans d’acabar vam presentar-los a l’especialista de música de la nostra escola, la Cristina Reñé, que va dirigir als nostres alumnes a cantar la cançó “El Tango del Poll”.

Finalment, ens vam acomiadar en polonès (Do widzenia).

Volem agrair la col·laboració i suport de tots els mestres de Cicle Superior, que han col·laborat en aquesta activitat de bon grat.

Estem molt contents d’haver iniciat aquest projecte amb l’Escola de Primària de Parchow i estem molt satisfets de la nostra feina.

Feu un clic aquí per poder veure les fotos i el vídeo de l’activitat.

Molt bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>