VISITA A LES INSTAL·LACIONS AMBIENTALS DE LA CERDANYA

VISITA A LES INSTAL·LACIONS AMBIENTALS DE LA CERDANYA

Els passats 20 i 27 d’octubre els nens i nenes de Cicle Superior de la ZER, acompanyats dels seus i les seves mestres, vam realitzar la visita a les instal·lacions ambientals de la Cerdanya: abocador, deixalleria, depuradora i potabilitzadora. Cal recordar que aquestes visites les fem cada dos anys. D’aquesta manera ens assegurem que tots els alumnes de la ZER, quan acabin l’etapa de Primària, sàpiguen el funcionament i la importància d’aquestes instal·lacions.

Els i les mestres de la ZER considerem molt important que els nens i les nenes assoleixin   els següents aprenentatges:

Abocador:

  • Veure amb els seus propis ulls a on es porten els residus que produïm a les nostres cases després que  els recullin els camions de les escombraries.
  • Aprendre i aplicar la recollida selectiva dels residus, Que s’adonin que si ho fem bé els residus de rebuig són mínims i amb això fem un gran  bé a la natura.
  • Aprendre que és millor reutilitzar que reciclar. El procés de reciclatge comporta unes despeses.

Deixalleria:

  • Aprendre i observar on s’han de portar una sèrie de residus “especials” i que necessiten un tractament diferent: olis, pintures, aparells electrònics (mòbils, ordinadors, electrodomèstics…), bombetes, piles, runes, rodes, etc.

Depuradora

  • Aprendre i observar on van a parar i  com es tracten  les aigües brutes que surten de  casa nostra (dutxes, rentaplats, rentadores, wc…), dels carrers quan plou o els netegen i  dels diferents edificis.
  • Observar com entra l’aigua bruta a les instal·lacions de la  depuradora i com la tornen,  un cop ja  neta,  al riu
  • Adonar-se del greu problema ambientals que suposaria que aquestes aigües brutes anessin directament al riu sense passar per la depuradora.

 

Potabilitzadora

  • Aprendre el procés de com l’aigua de la natura, que no podem beure perquè pot tenir microorganismes i ens podríem posar malalts, la fem potable, és a dir, la podem beure sense cap problema.
  • Adonar-se de les despeses que comporta aquest procés i aprendre a no malbaratar l’aigua potable que surt de les nostres aixetes.

Esperem que aquestes visites hagin estat positives

?
?
?

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>