PORTADA AGENDES 2017-2018

Ja tenim la portada per a l’agenda escolar del curs 2017-2018. La realització ha anat a càrrec d’en Marc, professor d’Educació Visual i Plàstica del centre. Aquí la teniu!

BICICLETADA A 3r D’ESO

Divendres 26 de maig, els alumnes de 3r d’ESO, van participar a una bicicletada pel Carrilet fins a l’Estació de Llagostera, com activitat ludicoesportiva dins la matèria d’Educació Física. L’objectiu era mostrar un lloc molt proper on fer activitat física i gaudir del paisatge i… Llegeix més»

L’HOSPITAL TRANQUIL

Un hospital amb una recepcionista “passota”, un cirurgià nerviós, una infermera despistada, amb malaltes de la vista a qui els metges volen operar del peu, atracadors, tècnics de so que no hi entenen un borrall, diarrees, maratons…
Tot això i més és el que vam veure… Llegeix més»

TALLER DE CREACIÓ POÈTICA

El dia 19 de maig, l’Assum de l’equip de La Mecànica del Canvi ens va fer un taller de creació poètica a 1r d’ESO. Vam començar fent un mapa mental amb la tècnica creativa de la pluja de idees. Vam posar una paraula al mig. A partir d’aquí, els… Llegeix més»

QUICQUIRIQUIC

Amb l’arribada de la primavera, totes les gallines esperen un gall (bé, totes excepte les més revolucionàries!). Però en lloc d’un n’arriben quatre, i el galliner s’esvalota a l’hora de triar el gall que ha de ser el rei del corral. Aquest és l’argument de… Llegeix més»

FIRA DE LA CIÈNCIA (CIÈNCIA ENTRE TOTS)

Després d’haver estat preparant els experiments a classe, uns quants alumnes voluntaris de 3r ESO vam anar, el matí del dissabte 6 de maig, a la Fira de la Ciència. Allà vam poder exposar a tots els visitants i a alumnes i professors d’altres instituts,… Llegeix més»

SORTIDA A PORT AVENTURA (3r ESO)

El dimecres 3 de maig, els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Port Aventura.
Vam sortir de l’institut a les 8h i quan vam arribar vam esmorzar. Llavors els professors acompanyants ens van donar dos tiquets: un per entrar al parc i l’altre perquè poguéssim… Llegeix més»

RUGBI A L’INSTITUT

Durant els mesos de març i abril hem dut a terme, a les classes d’Educació Física de 1r i de 3r d’ESO, una introducció a la pràctica del rugbi amb l’ajuda de l’Associació de Rugbi Gironí. Per finalitzar l’aprenentatge, hem organitzat una jornada ludicoesportiva a… Llegeix més»

VISITA A L’HOSPITAL  JOSEP TRUETA

El dimecres 26 d’abril, els alumnes de 3r vam visitar l’hospital Josep Trueta. Vam sortir de l’institut a les 9h i vam arribar-hi al voltant de les 10h. Abans d’entrar-hi, vam esmorzar. Tot seguit va venir la nostra guia i ens va acompanyar a una… Llegeix més»

EL LLIBRE DE LES BÈSTIES DE RAMON LLULL

En el marc de les activitats que l’institut Ermessenda ha fet per celebrar la diada de Sant Jordi, ens ha visitat l’Enriqueta Camps, catedràtica de literatura i experta en la figura i l’obra de Ramon Llull. A ella però, li agrada més dir que n’és… Llegeix més»

CELEBRACIÓ DE SANT JORDI A L’INSTITUT ERMESSENDA

Aquest any el nostre institut ha volgut celebrar la diada de Sant Jordi amb un acte molt especial que ha convertit els espectadors també en actors, músics i rapsodes. Les actuacions dels alumnes de primer, que han cantat i tocat les flautes, s’ha anat intercalant… Llegeix més»

LLEPA’T ELS DITS AMB LA HISTÒRIA

Els dies 19 i 20 d’abril els alumnes de primer d’ESO van anar a fer el taller “Llepa’t els dit amb la història”. Aquest tractava sobre el tema de l’alimentació des de la prehistòria fins els romans. Després de la visita pel museu arqueològic de… Llegeix més»