CENTELLES FAMÍLIES

El dijous 14 de desembre es farà la xerrada sobre CIBERASSETJAMENT a càrrec de l’entitat 140comunicació a 2/4 de 9 del vespre a l’Institut Pere Barnils.

La xerrada està adreçada a famílies amb fills d’entre 10 i 18 anys

Inscripcions online a:

http://www.centelles.cat/inscripcio-centelles-families-ciberassetjament.asp

Esteu convidats!

 

Ajuntament de Centelles

C/Nou, 19 - 08540 Centelles

Telf. 938 810 375 ext. 228 - Fax 938 812 094

campsfd@diba.cat

 

L’INSTITUT AMB LA MARATÓ de TV3

Un any més el departament de Ciències Experimentals ha organitzat les xerrades divulgatives dins el marc de la Marató de Tv3. L’activitat anava adreçada als alumnes de 3r i 4t d’ESO de la modalitat de ciències i als de batxillerat científic.
El tema de la Marató d’aquest any són les malalties infeccioses de gran impacte a nivell mundial. La xerrada dels ponents , una metgessa de família i un nutricionista de l’Hospital Clínic, van fer prendre consciència als alumnes de la importància dels hàbits d’higiene i el bon ús dels antibiòtics.

REVISIONS BUCODENTALS 1r i 3r d’ESO

Benvolgudes famílies de 1r i 3r d’ESO

El Departament de Salut, a través dels serveis d’Odontologia de la xarxa de centres d’atenció primària, porta a terme, anualment, la revisió odontològica dels alumnes d’Educació Secundària, establerta en el Pla de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta revisió té per objectiu prevenir i detectar precoçment possibles alteracions de la salut bucal dels adolescents.

El proper dijous 30 de novembre (1r ESO) i el dimecres 13 de desembre (3r ESO)  l’equip d’Odontologia del CAP Centelles es desplaçarà a l’escola  per a realitzar la revisió bucodental al vostre fill/filla. Us farem arribar un informe de l’estat de salut oral. En el cas que presenti alguna patologia (problema) que requereixi algun tipus d’atenció s’indicarà en el mateix informe per a que s’adreci a l’odontòleg del vostre centre d’atenció primària.

Adjuntem la carta d’autorització perquè sense aquesta degudament signada no es podrà fer la revisió als vostres fills.

NOTA INFORMATIVA PER A FAMÍLIES D’ALUMNES DE 4t D’ESO AMB MOTIU DE LA SORTIDA DE FINAL DE CURS

Aquest divendres dia 24 de novembre a partir de les 12:30h del matí procedirem a repartir la comanda de bombons que ha realitzat l’alumnat de 4t d’ESO per finançar-se el viatge de final de curs.

També us volem informar de les activitats que farem des de l’institut per ajudar a recaptar diners per als nostres alumnes.

– Venda de bombons i polvorons.

-Sorteig d’un ciclomotor ( Loteria).

-Sorteig d’un viatge (Loteria ).

-Venda de samarretes del viatge.

-Venda de bosses del viatge.

Qualsevol altra activitat per recollir diners pel viatge de final de curs, és iniciativa pròpia i exclusiva de l’alumnat i, per tant, el centre no se’n fa responsable.

Comunicat de Vaga 3 Octubre

Benvolgudes famílies,
Us comuniquem que més de 3/4 del professorat i personal no docent del centre demà farà vaga. En compliment dels serveis mínims establerts per la Generalitat, el centre romandrà obert en horari escolar per atendre els alumnes que hi assisteixin, tot i que degut al suport majoritari de l’aturada general no es pot garantir la normalitat de les activitats lectives. La convocatòria també afecta els sindicats d’alumnes. Recordem que la no assistència dels alumnes menors d’edat és responsabilitat dels seus pares, que hauran de justificar degudament l’absència del seu fill/a amb el document disponible a consergeria i que es pot descarregar també d’aquesta mateixa notícia.

El Consell Comarcal garantirà serveis mínim de transport escolar.

Equip de professors/es de l’Institut Pere Barnils
Centelles, 2 d’Octubre de 2017

Documents justificants
Autorització vaga 1r i 2n ESO Autorització vaga 3r i 4t ESO Autorització vaga BAT/CAFEMN 

Aturada Simbòlica

AVUI DIA 2 D’OCTUBRE, A LES 12H. tota la comunitat educativa ha fet una concentració silenciosa al pati en homenatge als ferits d’ahir i s’ha llegit el següent manifest:

MANIFEST

L’institut Pere Barnils, com a centre de la xarxa pública de Catalunya, es compromet a promoure els valors democràtics i els drets humans en el seu projecte educatiu. És per això que condemna l’ús de la violència policial durant la jornada d’ahir i defensa el civisme i les actituds pacífiques com a única resposta.

                

Comiat 4t ESO 2017

Projecte Videojoc 1r ESO

Durant les últimes setmanes, els alumnes de 1r d’ESO han dut a terme un projecte interdisciplinari que ha englobat les matèries de visual i plàstica, tecnologia i ciències de l naturalesa. El producte final són uns vídeojocs que tenen com a temàtica una petita part de la història de la Terra. Els alumnes han treballat en grups cooperatius fent recerca de diferents períodes geològics, fent esbossos i dissenyant personatges i escenaris i, finalment, programant jocs amb l’entorn de programació Scratch.

MOSTRA DE TREBALLS DELS GRUPS

 agrup1  bgrup1 cgrup1 dgrup1 agrup2  bgrup2 cgrup2 dgrup2 agrup3 bgrup3 cgrup3 dgrup3 agrup4 bgrup4 cgrup4 dgrup4 agrup5 bgrup5 cgrup5 dgrup5 agrup6 bgrup6 cgrup6 dgrup6 agrup7 bgrup7 cgrup7 dgrup7 

I.... COM PUC FER AMB SCRATCH?

App Munic per Android

Codi de descàrrega de l’App  de suport al projecte de recerca i viatge d’alumnes a Munic treballat a l’optativa d’informàtica de 4t ESO amb informacions útils sobre el viatge. (2,6 M) (Programa, Navegació OFF line -si baixeu els mapes de Google Maps de la zona i… Llegeix més»

Sortida a la masia Camadoca 1r ESO -Maig de 2017-

El divendres 26/06/2017 els alumnes de 1r d’ESO van anar al centre de conservació de fauna de Camadoca i a la riera de Merlès, a Santa Maria de Merlès (Bergueda). Els alumnes van poder contemplar, gaudir i tocar alguns dels diferents animals vertebrats i invertebrats que hi ha a la masia de Camadoca. També van aprendre quan un animal ja està recuperat de les seves lesions i es pot tornar a alliberar al medi natural.

Concurs Bíblic de Catalunya 2017

El nostre alumne Adam Hernández Martínez de 2n curs d’ESO,  ha estat premiat en la 32a edició del Concurs Bíblic de Catalunya en la seva divisió del Bisbat de Vic a la qual pertany el nostre institut Pere Barnils de Centelles. En la foto podem veure  el seu professor de religió, Joan Carles Serra, entregant-li el premi que es va anar a recollir el passat dissabte 20 de maig a l’escola La Salle de Manresa. Des d’aquí felicitem a l’alumne i a tots els que hi van participar.

premireli

 

Una alumna de 2n ESO guanya el tercer premi del concurs del Saló del Còmic.

L’alumna Hannah Romero de 2n ESO ha rebut el tercer premi amb el següent còmic.                                                                                                                                                                                                                                                                                          hannah_romero