Departament d'Ensenyament
alexia
manualsalexia
iddink
agenda21
biblio
galeria
ampa
comenius
avaluacio
cicles
bridgestofuture

Qui hi ha? 

3 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.


PROGRAMA DE REUTILITZACIÓ DE LLIBRES

Venda presencial setembre: 8 de setembre 12:00 a 14:00 h
Lliurament i recollida de llibres: 12 de setembre de 10:00 a 14:30 h   
Reclamacions presencials: 25 de setembre de 14:30 a 17:00 h

Com comprar?

Llibres 14-15

Els joves d'avui en dia són uns tirans. Contradiuen als seus pares, devoren el menjar, i falten al respecte als seus mestres. Sòcrates (470 AC-399 AC) Filòsof grec

Notícies

Inici de curs

Enviada per mbascunana el 15/Set/2014 - 21:45

INICI DE CURS

Ahir, 15 de setembre, van començar les classes. Al nostre institut vam rebre la visita del director territorial del Departament d'Ensenyament, Sr. Miquel Àngel Cullerés que, juntament amb el regidor d'Educació Sr. Jesús Castillo, va fer una visita al centre i va inaugurar així el nou curs escolar. També van assistir a la visita el cap d'Inspecció Educativa, Sr. José María Vera, i la inspectora del centre, Sra. Elena Ardanuy.

Bon curs a tothom!


Beques de caràcter general per a l'alumnat de Batxillerat

Enviada per orodrigo el 02/Set/2014 - 11:35

Beques de caràcter general per a

l'alumnat de Batxillerat

DEL 8 D'AGOST AL 30 DE SETEMBRE

No registrats: PROJET DE FIN D'ANNÉE 2ESO

Enviada per admin el 26/Jun/2014 - 13:25

PROJET DE FIN D'ANNÉE 2ESO


Les élèves de français de 2ESO ont préparé leur projet de fin d'année dont la première partie consistait à élaborer des dialogues pour faire les courses au marché. Quand ils ont fini de rédiger leurs dialogues, ils ont appris leurs rôles et ils ont joué la scène.

Peut-être vous demanderez-vous où ils ont joué la scène. La réponse vous l'avez dans les films vidéo qu'on a affichés sur notre page web: ils ont préparé, eux-mêmes, les décors qui figurent les différents étals d'un marché en France.

LES MAGASINS

Bravo à tous pour votre implication!!!!!No registrats: viatge roma 2014 (2)

Enviada per mbascunana el 21/Jun/2014 - 17:19

VIATGE A ROMA 2014. ELS DIES CENTRALS DEL VIATGE

El dimecres 18 de juny el grup dels estudiants de 4t del nostre Institut començaren la jornada al voltant de les vuit del matí amb l'esmorzar a l'hotel Pacífic i, tot seguit, cap al Vaticà. Per aquesta activitat el desplaçament fou pedestre, donat el cas, que l'Estat del Vaticà està situat a 1/4 d'hora a peu d'on estan hostatjats.

La visita començà pels Museus Vaticans, una de les institucions artístiques més importants del món, perquè guarda col·leccions d'art romà, medieval, barroc i modern excepcionals. La visita la féu el professor Jaume Giribet, que intentà donar un to amè a les explicacions. Malgrat tot, la densitat humana al final del recorregut, sobretot, a la Capella Sixtina, i la pluja quan sortirem de la basílica de Sant Pere del Vaticà, provocaren que els alumnes se'ls fes costa a munt l'acabament del matí.

El dinar es feu pels encontorns del Vaticà i, a continuació, feren cap al centre de la ciutat, per a poder visitar la plaça del Campo dei Fiori, una zona amb un mercat molt estimat pels romans ja que és una zona d'adquisicions alimentaris, també les parades de records italians, feren la delícia dels nostres alumnes. Un cop tornats a l'hotel i fet el sopar, sortirem per a veure el partit d'Espanya contra Xile; finalitzarem la jornada amb un gelat a la piazza della Fontana de Trevi.

El dijous 19 anaren cap al Colosseu i els Fòrums imperials. Podèrem entrar a l'amfiteatre Flavi que és l'estadi més gran de l'Edat Antiga; anant cap a la boca de la veritat, passàrem a prop de l'estadi de curses de carros de cavall dels temps romans. Als Fòrums no hi podrem entrar a l'estar tancats per les malures provocades per les pluges del dos dies anteriors. Dinàrem a l'hotel, i, després férem passejarem en bicicleta i pujàrem a les barques dels estancs de la Vil·la Borghese. El dia acabà en el popular barri del Trastevere, on férm una mica de shoping i menjàrem algun plat de la gastronomia local.

Bé, fins demà. Ara sols resta fer les maletes!!!.

No registrats: Crèdit de síntesi

Enviada per admin el 20/Jun/2014 - 12:53

"CALDERS ON AIR"


Del 12 al 18 de juny els alumnes de 3r ESO van fer el crèdit de síntesi a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida. El taller es va centrar en l'obra literària de Pere Calders. Fruit d'aquest treball el dimarts 17 de juny els alumnes de 3r ESO van representar per les seves famílies l'obra "CALDERS ON AIR"  al Teatre L'Escorxador de Lleida.


No registrats: viatge roma 2014

Enviada per mbascunana el 18/Jun/2014 - 08:23

VIATGE DE 4T D'ESO A ROMA: 1r i 2n dia

Ja portem dos dies a Roma. Ahir va ser un dia molt dur, teníem un horari molt apretat que, malgrat el retard del vol i la pluja que va caure a Roma, vam aconseguir complir. La visita guiada pels indrets més emblemàtics del centre de la ciutat (Piazza Navona, Fontana de Trevi, Piazza Spagna,...) va valdre la pena.

Avui dimarts, al matí hem estat a les catacumbes. A la tarda, una altra visita guiada però aquest cop al barri jueu i a Trastevere. La pluja ens ha intentat esguerrar de nou aquesta visita però al final hem aconseguit fer-la i fins i tot que sortís el sol. Això sí, ben xops.

Demà toca visita als Museus Vaticans i a a tarda una descoberta més relaxada (que ja ens ho mereixem) dels jardins de Villa Borghese.

No registrats: Herbarium

Enviada per rbort el 16/Jun/2014 - 13:29

PILE:LET'S MAKE A HERBARIUM

2n ESO students have made a herbarium with garden plants in Maria Rúbies Institute

The first thing they did was a background research about what a herbarium is and what the purpose of a herbarium is. Then, they needed to know more information about garden plants to identify them so they did a research about:

- Differences among trees, shrubs and herb

- Differences between deciduous trees an evergreen trees

- Leaf parts

- Types of leaves: simple and compound leaves

- The main leaf shapes, margins, apices, venation and bases

- Types of leaves distribution in a branch

- Floral components

- Types of fruits

Then, they were prepared to identify the plants using a dichotomous key: method for determining the identity of something by going through a series of choices that leads the user to the correct name of the item. When the students were sure that they had identified a specimen of plant, they collected it, made a drawing and wrote all the features. It helped them to make the label that identifies the plant. All the specimens collected were pressed for drying and then they could mount the herbarium.

All the students prepared an oral presentation in groups to explain how the experience was.

No registrats: RECOMANACIONS DE LECTURES ESTIU 2014

Enviada per mrios el 12/Jun/2014 - 16:27

LECTURES RECOMANADES ESTIU 2014 - BIBLIOTECA INS MARIA RÚBIES 

Com cada curs, des de la biblioteca del centre us fem arribar aquest fulletó amb lectures recomanades per acompanyar les llargues vacances estivals.  


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Calendari 

Mes anterior Setembre 2014 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Properes 

In the next 15 days
estacio_meteorologica
Edu3
edu365
Intranet
xtec
saga
correu xtec
paeria
softcatala
magraners
bordeta
familia_escola
uebordeta
Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb