Departament d'Ensenyament
alexia
manualsalexia
iddink
agenda21
biblio
galeria
ampa
comenius
avaluacio
cicles
bridgestofuture

Qui hi ha? 

4 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Mai moriria per les meves creences ja que podria estar equivocat Bertrand Russell

Notícies

FIRA "TECNOLOGIES CREATIVES A L'AULA"

Enviada per rsegura el 08/Feb/2016 - 00:08

FIRA "TECNOLOGIES CREATIVES A L'AULA" AL COSMOCAIXA - 4t ESO

EL VÍDEO

El dissabte 6 de febrer, 17 alumnes de 4t d'ESO vam presentar en societat, el nostre projecte CONNECTOR DE PLANETES DEL SISTEMA SOLAR, a la fira ARDUINO TECNOLOGIES CREATIVES A L'AULA, que es va celebrar al COSMOCAIXA de Barcelona.

56 instituts de tot Catalunya ens vam aplegar en una fira on la tecnologia i la robòtica van ser les protagonistes. Bé, protagonistes els més de 600 alumnes que hi participaven. Allí van tenir l'ocasió de mostrar davant de tots els companys, professors i visitants, els enginys que han estat preparant des que va començar aquest curs i que han acabat construint i fent funcionar. Robots, drons, jocs diversos, aplicacions domòtiques a maquetes, ninots parlants,... Petits i grans van poder interactuar amb tots ells i gaudir de les explicacions que els alumnes els donaven sobre les creacions que exposaven. Una experiència, sens dubte extraordinària que torna a posar en lloc capdavanter l'ensenyament de la tecnologia als instituts.

Museu de Lleida

Enviada per admin el 01/Feb/2016 - 11:53

Els alumnnes de 1r d'ESO "gastrònoms per un dia"

El dia 27 de gener els alumnes de 1r d'ESO visitaren el Museu de Lleida: Realitzaren una visita guiada centrada en el món de la gastronomia al llarg de la història. Per a poder dur aquesta activitat el servei de guies del museu empraren les peces de que disposa el museu; així per exemple les pintures medievals de la Pia Almoina de la Seu Vella de la ciutat o els mosaics de la vil·la romana del Romeral del municipi d’Albesa exemplificaren els productes, els menjars i els objectes relacionats amb el món de la cuina dels nostres avantpassats.

Els alumnes de 1r de l’ESO sortiren esglaonadament de l’Institut al llarg del dematí i arribaren al Museu amb els autobusos municipals, a més alguna estona d’espera davant del museu procuraren “aprofitar-la” de la manera més lúdica que tenien al seu abast. Acompanyaren ala alumnes les professores Pilar Rius, Esther Jové, Cecília Domènech i el professor Jaume Giribet.

Detectius del passat

Enviada per admin el 26/Gen/2016 - 10:08

Els alumnes de 1r d'ESO es converteixen en

"detectius del passat"

Els dies 11 i 14 de gener els alumnes de 1r d'ESO se n'anaren al dipòsit municipal d'arqueologia, situat a la planta baixa de l'Escola Bressol d'Aubarés. Fou una activitat especial perquè aquest edifici està prop del nostre Institut i hi anàrem a peu i la seva durada fou de quasi dues hores, per tant, l'horari a l'Institut fou peculiar, al treballar a primera i darrera hora a les seves aules, la resta del matí fou dedicat a aquesta “recerca del passat”. L'activitat consistia en copsar la dificultat del treball de l'arqueologia degut a que cal excavar i després datar les troballes, per acabar l'activitat férem una classificació de monedes i trossos de ceràmica provinents d'excavacions lleidatanes i, al final de tot, visitàrem el fons de l'arxiu i copsàrem que no sols hi ha restes de les èpoques antigues, medievals, sinó del passat més recent, com l'escut franquista d'Espanya que “adornava” les dependències de la Paeria de la plaça Sant Francesc.

No registrats: Concurs de fotografia

Enviada per admin el 17/Gen/2016 - 08:47

CONCURS DE FOTOGRAFIA

Realitza una fotografia d'una il·lusió òptica i et pots endur un dels següents premis:

1r Premi: Ulleres de sol Ray Ban

2n Premi: Xec regal de 50€ en una botiga d'eleèctrònica

3r Premi: Un pòster fotogràfic (90x50) de la imatge que vulguis

Com participar-hi


Bases del concurs

Global Scholars: Why sustainability?

Enviada per admin el 11/Gen/2016 - 10:20

Global Scholars: Why sustainability?

Unit 2 has been a long and hard unit , but at the same time so interesting and useful!

We began by playing a game to learn what sustainability is and why it is important to bear this concept in mind when building cities. If we want to make our towns or cities sustainable we must take into account the concept of urbanization, that is, the growth of cities. Do you know that the predicted population of Lleida in the year 2050 is 185.000 people, and 19.746.227 for New York city? The growth of population may have a serious impact on our already sick planet and it may worsen global warming.

We have taken a close look on a gas you already know, CO2, which is piling up on our atmosphere and which is a huge part of the climate change problem. But do you know that in our everyday life we can do small things that will probably help the earth? We’ve studied that the amount of CO2 each of us create in our daily life is called carbon footprint. We consume energy for things like heat, light, surfing the web, watching tv, etc. Do you know that we also consume energy while we are buying a hamburger? So why don’t we tell our parents to replace the bulbs in our house with energy saving ones called compact Fluorescents? How about walking, riding our bikes or taking public transport more often?

There are many other things we can do to improve the health of our planet. Don’t miss the video we’ve recorded and don’t forget to look at some of our infographics, which summarize some of the things we’ve learnt of urbanization or climate change throughout this unit.

No registrats: XERRADES DELS BARRIS DE LA BORDETA I MAGRANERS

Enviada per aroure el 11/Gen/2016 - 10:10

XERRADES DELS BARRIS DE LA BORDETA I MAGRANERS

Els alumnes de primer d'ESO han assistit a dues xerrades sobre la història dels barris de la Bordeta i Magraners ja que l'última setmana abans de Nadal han realitzat un projecte sobre l'entorn de l'institut. Els ponents han estat dos ex-alumnes del centre: Miquel Hijano i Roberto Pino i han col·laborat el Salvador Alba i la Pilar Rius.

                                                       

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Calendari 

Mes anterior Febrer 2016 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2* 3 4* 5 6 7
8 9* 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Properes 

En els propers 15 dies
estacio_meteorologica


Edu3
edu365
Intranet
xtec
saga
correu xtec
paeria
softcatala
magraners
bordeta
familia_escola
uebordeta
Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb