CELEBREM EL DIA DE LA NO VIOLÈNCIA DE GÈNERE A LES ESCOLES DE LA ZER

 

El dia 24 de novembre l’escola de Massalcoreig va fer l’assemblea d’escola del primer trimestre per tal de decidir com volíem reivindicar el Dia internacional de l’eliminació de la violència masclista.

El dia 25 de novembre vam dedicar tota la tarda a realitzar les propostes preparades en l’assemblea, vam iniciar la tarda amb la lectura en veu alta. Al faristol van llegir la Mar i la Júlia, el conte parlava d’una noia que volia jugar al futbol. Segur que la història la coneixeu.

Seguidament vam realitzar una flor formada per cors amb missatges positius que vam deixar a la porta de l’escola. Tot seguit la gimcana del tres en ratlla on el grup de la Fatima i el Pol van preparar unes preguntes relacionades amb la prevenció de les violències.

Per acabar vam fer la recerca del tresor on el grup de la Oumayma i la Mar ens van amagar uns sobres per l’escola amb un missatge ben colpidors i com a obsequi ens van regalar a tots i totes un collar amb el logo del dia, vam quedar que el portaríem a casa i en parlaríem amb les famílies.

Ens van quedar propostes per realitzar, la tarda se’ns va fer curta!!

I per acabar vam sortir al patí i , desafiant el vent,  vam ballar tots i totes la cançó  “Así bailaba”.

Clica per veure les imatges de l’escola de Massalcoreig

Tot l’alumnat de l’escola Otogesa ha treballat amb diferents activitats i reflexions el dia d’avui.

Els nens i nenes d‘educació infantil hem parlat sobre el color lila i perquè el relacionem amb aquest dia. També hem vist aquest vídeo https://www.youtube.com/watch?v=Rn4PVsKXE5k  i hem entès que no s’ha de fer mal a cap nena, ens hem de respectar. Per acabar hem pintat de color lila llaços i papallones que ens fan sentir lliures i les hem enganxat al mur de l’entrada de l’escola.

Els i les alumnes de cicle inicial hem visualitzat el vídeo ROSA CARAMELO ” https://www.youtube.com/watch?v=qqJx-a09dT8 ) i hem reflexionat com se sentien les elefantes i quina cosa els havia cridat l’atenció. Després hem fet la dinàmica que els nens fossin elefantes i les nenes elefants i com se sentien. A continuació hem pintat un elefant de color lila i hem escrit una frase sobre quines coses podem fer nosaltres perquè hi hagi igualtat i respecte entre nens i nenes. Posteriorment, també ho hem penjat al mural de l’entrada.

A educació física també hem fet un joc per veure quines coses són “de nens” i quines “de nenes”. Hem acabat veient que tots els nens i nenes poden jugar als mateixos jocs, dur la mateixa roba i que ens agradin les mateixes activitats!

La canalla de cicle mitjà hem treballat aquest dia amb una gimcana d’educació física on també hem visualitzat un vídeo per iniciar la dinàmica i reflexionar sobre les agressions que pateixen les dones. Hem parlat que no s’han de jutjar els cossos de ningú i com ens podem sentir quan es fa, i també sobre quines diferències hi ha entre estimar i maltractar. Finalment, hem hagut de desxifrar unes frases reivindicatives per tal d’acabar obtenint la recompensa!

L’alumnat de cicle superior ens hem dividit en grups per pensar i representar diferents situacions de violència que podem viure i hem reflexionat sobre quines solucions hi poden haver i quina seria la millor manera de resoldre-les.

Clica per veure les imatges de l’escola Otogesa de Maials

Durant el dijous hem estat treballant la importància del respecte i la no discriminació per raó de sexe. La mestra de religió ha preparat diferents activitats adaptades a cada nivell per reflexionar sobre el tema.
Els nens i nenes d’infantil han conversat sobre les tasques de casa, la importància de col·laborar i repartir la feina entre tots i totes i han arribat a la conclusió de que és violent que les mares siguin les que ho facin tot.
El cicle inicial ha llegit el conte «Visca les ungles de colors!». Han parlar de que hem de fer les coses perquè ens agraden, sense que ens importi el què pensen de nosaltres. També ha sorgit el tema de que no hi ha coses de nen ni de nena i s’ha reflexionat sobre què fer quan ens trobem en una situació així.
El cicle mitjà i superior ha treballat el llibre «La palabra sexo es divertida». Amb aquest s’ha potenciat la idea que per evitar la violència de gènere és molt important tenir una bona educació sexual. Han sorgit idees com la importància del respecte, la confiança i s’han analitzat diferents situacions que aparentment no es valoren com a violentes però que sí que ho són. La conclusió final és que el cos és nostre i que mai ningú pot obligar-nos a fer res que nosaltres no vulguem.

Avui divendres hem participat en l’acte que s’ha dut a terme a nivell municipal a la plaça del poble. Hem escoltat el manifest llegit per diferents dones del poble davant d’un llaç gegant fet amb paraigües de color lila i a continuació hem enganxat unes papallones amb frases nostres en un mural   amb el lema «VOLEM JUNTES».

Clica per veure les imatges de l’escola Sant Jaume de la Granja d’Escarp

A Llardecans vam iniciar el dia visualitzant curtmetratges on posteriorment ens portaven a debatre sobre els valors com la tolerància, el respecte i l’acceptació de la igualtat entre gèneres per afavorir un sentit crític i respectuós del nens i nenes envers la societat plural. El debat va esdevenir molt ric i tots i totes van arribar a la mateixa conclusió: la igualtat de gèneres no hauria de ser una lluita sinó una realitat.

Seguidament vam pensar i escriure missatge d’esperança a unes papallones de color lila, símbol de la lluita envers la violència de gènere, que després vam enganxar a un mural col.laboratiu d’on sortien unes mans (les pròpies de l’alumnat que les van copiar i pintar) que envoltaven tot el mural. La simbolització és molt clara amb l’esperança d’una societat més tolerant passa perquè tots i totes ens hi esforcem.

Per la tarda vam sortir tots al pati a manifestar-nos per la causa i vam fer la fotografia de grup amb el nostre mural.

Clica per veure les imatges de l’escola Arc d’Adà de Llardecans

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>