La Garrotxa: un CdA explosiu!

Els alumnes de Cicle Mitjà a la Garrotxa

El primer dia d’estada a la Garrotxa hem conegut una ciutat molt semblant a la nostra capital de comarca. Hem conegut una ciutat gegantera, amb un nucli antic ple d’història, amb edificis emblemàtics i amb un passeig que s’omple de vida quan celebren el mercat setmanal. Però malgrat les semblances, Olot té uns elements que no tenim al Solsonès i que ens desperten les ganes d’aprendre: els volcans.

És per aquest motiu que els alumnes de cicle mitjà de la ZER del Solsonès ens hem desplaçat fins al Cda de la Garrotxa per aprendre moltes coses sobre els volcans i la Fageda d’en Jordà.

Durant la primera jornada, després d’instal·lar-nos a la torre Malagrida hem fet un joc de descoberta d’Olot amb el qual hem conegut els seus elements emblemàtics i les seves tradicions. A la tarda, hem visitat el museu dels Volcans d’Olot per conèixer els fenòmens sísmics i volcànics del territori i, a la vegada, conèixer els ecosistemes d’aquesta comarca. Acabem la jornada amb una simulació d’un terratrèmol de 7.2 a l’escala de Richter.

20170524_220801_3264x1836

El segon dia ens hem trossat bé les bambes i hem emprès el camí fins a coronar el volcà de Santa Margarida i el Cruscat. Envoltats de paisatges meravellosos hem fet treball de camp per conèixer els materials que han perdurat amb el temps després dels moviments sísmics de fa més de 600 anys. Estar enmig d’un cràter, tocar pedres volcàniques i diferenciar-ne els tipus, ha estat l’objectiu d’un matí ple de emocions que ens han fet viure el compartir camí durant uns quants quilòmetres. Després d’un bon dinar, hem reprès el camí amb una bonica i tranquil·la passejada per la Fageda d’en Jordà per conèixer les característiques úniques d’aquest indret. Acabem la visita amb un poema de Joan Maragall i l’experiència d’escoltar i abraçar els arbres.

 

Divendres, el darrer dia, acabem amb la visita cultural i històrica del poble medieval de Besalú, el seu pont, els seus carrers i els seus banys jueus. Em passejat pels seus carrers i hem gaudit d’una estona amb els companys.

20170524_220631_3264x1836

 

Hem après moltes coses sobre aquesta comarca, que ens han ajudat a entendre millor els volcans, els ecosistemes i la història d’aquest indret del nostre país. Però també ens emportem els records i les vivències de tres dies de convivència amb els nostres companys i mestres de la ZER.

 

20170525_123832_3264x1836

https://goo.gl/photos/GmvJoAXrCgjSsznc8

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>