DIA DE LA DONA – 8 DE MARÇ

El dia 8 de març es commemora el dia internacional de la dona. L’institut El Bruc se suma a la celebració d’aquesta data amb la realització d’un projecte interdisciplinari que té com a objectiu visualitzar el paper de la dona en els diferents àmbits. La… Llegeix més»

AVÍS IMPORTANT!!

 
DARRERA INFORMACIÓ DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ
Benvolgudes famílies,
El Departament d’Educació ens ha comunicat el següent que us fem arribar:
“Com ja sabeu, es preveu que l’evolució de la pandèmia després de les vacances de Nadal no sigui gaire afavoridora i és per això que els departaments d’Educació i… Llegeix més»

Proves DELF

FELICITEM L’ALUMNAT QUE HA SUPERAT LA PROVA DEL DELF!
El DELF (Diplôme d’études en langue française) és una certificació oficial expedida pel Ministeri d’Educació Nacional de França. Aquest diploma és de caire internacional i amb validesa permanent, reconegut per universitats, institucions, administracions, oposicions…
Des del centre volem… Llegeix més»

Darrer dia de curs!!!!

Benvolgudes famílies,
El proper dilluns 21 de desembre és l’últim dia lectiu abans de les vacances de Nadal i l’ horari serà de 8.15 a 12.00h.
Durant la jornada es realitzaran activitats de cohesió de grup amb les diferents tutories així com activitats nadalenques. S’entregaran les notes… Llegeix més»

REFORÇ a la CASA NOVA.

Bon dia,
Recordar-vos que per motius excepcionals de la COVID, avui NO es començarà el reforç socioeducatiu a la casa nova.
Disculpeu les molèsties.
 
Salutacions cordials,

Canvi de dia Festiu!!!

Benvolgudes famílies,
El present és per informar-vos que com a festiu local tenim aprovat que el dia 11 de novembre el centre romandrà tancat però des de l’Ajuntament ens han fet saber que la celebració de la diada de Sant Martí es celebrarà el dia 16… Llegeix més»

Reunions d’inici de curs!!!!

Benvolgudes famílies,
El present és per informar-vos que, després de reunir-nos amb inspecció, s’ha acordat que les reunions d’inici de curs es portaran a terme telemàticament tal i com us hem avançat anteriorment.

Aquestes estaran a la vostra disposició a partir del dimecres dia 9 de setembre a través d’un enllaç que us farem arribar.

El sistema que s’ha emprat us permetrà visualitzar i escoltar les presentacions que les tutores estan preparant virtualment i, a banda, se us facilitarà l’adreça de correu electrònic d’aquestes per tal que pugueu adreçar-vos-hi en cas de dubtes.

Atentament,

Equip directiu

Reunions inici de curs (2020-2021)

Benvolgudes famílies,
 
El present és per informar-vos que les reunions informatives d’inici de curs previstes pels següents dies:
 
-Dimarts 8 de setembre a les 10 hores (1r ESO)
-Dimarts 8 de setembre a les 11:30 hores (2n ESO)
-Dimecres 9 de setembre a les 10 hores ( 3r d’ESO)
-Dimecres… Llegeix més»

Professorat nou.

Benvolguts/es docents,
 
L’institut El Bruc us dona la benvinguda al centre i desitja que la vostra tasca com a docents del centre sigui el més agradable possible.
Dir-vos que el primer dia que heu d’assistir al centre és el dimarts dia 1 de setembre a les 9:00… Llegeix més»

Botiga online Chromebooks

Benvolgudes famílies del nou alumnat de primer d’ESO (curs 2020-2021),
 
Fer-vos saber que ja està activa la pàgina web per si voleu adquirir un dels dos models de chromebook que us vam presentar.
L’enllaç per entrar-hi és aquest: URL
institutelbruc.baula.com
Per accedir a la web: 
Usuari: slobera@xtec.cat
Contrasenya: edelvives
 
Per accedir a… Llegeix més»

Chromebooks

Benvolgudes famílies,
Us presentem dos models de chromebooks que, com a centre, considerem que, tant pel que fa a les prestacions com al preu, estan molt bé.
Evidentment sou lliures d’adquirir-lo allà on vulgueu.

Nosaltres hem contactat amb una empresa que en fa la  distribució i en breu… Llegeix més»

Recordatori pels futurs alumnes de 1r d’ESO

Benvolgudes famílies,
D’entrada agrair-vos que hàgiu fet la preinscripció dels vostres fills/es al nostre centre: gràcies per la confiança.
Avançar-vos que aquest nou curs, l’alumnat de 1r d’ESO haurà d’adquirir un CHROMEBOOK, no un ordinador portàtil. Us podem assessorar sobre diferents dispositius i presentar-vos algunes ofertes que… Llegeix més»

Informació per la preinscripció.

PREINSCRIPCIÓ A L’ESO:

La preinscripció serà telemàticament del 13 al 22 de maig.

En breu penjarem l’enllaç per tal de formalitzar-la. La documentació requerida s’ha d’enviar al correu de centre b7010037@xtec.cat escanejada o fotografiada. Recordatori de la documentació requerida:

  1. Original i fotocòpia del DNI de… Llegeix més»

Informació per aquest tercer trimestre.

Benvolgudes famílies,
Informar-vos que a partir del 14 d’abril començarà el tercer trimestre. L’inici d’aquest es farà en situació de confinament i, per tant, les classes es portaran a terme de manera virtual.
Dir-vos que les tasques que es facin seran avaluables per a la nota de… Llegeix més»

Viatge fi de curs (4t ESO)

Noies i nois de 4t. No patiu pel viatge (ja sabem que ho feu) però vam demanar a l’agència d’ajornar-lo i ens van dir que sí. De seguida que tot torni a la “normalitat” us notificarem quan es podrà portar a terme.
Comissió del viatge de… Llegeix més»

Fem d’investigadors.

L’alumnat de 3r d’ESO hem estat comparant la diferència que hi ha entre cuinar una truita i un ou ferrat amb una paella al foc i cuinar-los amb àcid clorhídric i alcohol. Investiguem les reaccions de calor a partir de diferents productes i formes de fer. Creiem en la investigació… Llegeix més»

Colònies de 1r, 2n i 3r d’ESO ajornades.

El present és per informar-vos que, seguint les recomanacions del Departament d’Educació, s’han ajornat les colònies previstes per l’alumat de 1r, 2n i 3r d’ESO previstes pels dies 30 – 31 de març i 1 d’abril. Si no hi ha cap nova indicació es realitzaran els dies… Llegeix més»

Sortida al circ.

El passat divendres dia 14 de febrer, els alumnes de primer i segon d’ESO van fer una visita al El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Això els va permetre gaudir d’un dels únics referents actuals al nostre territori de circ de màxima… Llegeix més»

Experimentació!!!!

L’alumnat de l’optativa de Física i Química de 4t d’ESO ha estat fent pràctiques de laboratori relacionades amb les reaccions químiques. L’experimentació és la base de la nostra educació per tal d’assolir els coneixements teòrics de manera divertida i vivencial. En aquest cas es van… Llegeix més»

Taller de fotografia.

Aquest passat desembre, els alumnes de primer d’ESO van realitzar un taller de fotografia. La tècnica utilitzada va ser la Cianotipia (impressió en color Cian) i els resultats finals van ser espectaculars!!!!

Informació per aquest Nadal!!

Benvolgudes famílies,
S’acosta el Nadal i, amb ell, les merescudes vacances nadalenques. Des de l’Institut us desitgem a totes i a tots que passeu uns dies entranyables on la companyonia i la salut siguin les protagonistes.
Aprofitem el present per informar-vos que el proper dia 20 de… Llegeix més»

Setmana de la ciència.

Durant la setmana del 11 al 15 de novembre hem celebrat la 24a Setmana de la Ciència. Ho hem fet amb sortides, experimentació i projectes a tots els cursos.

Halloween 2019-2020

El passat dia 30 d’octubre vam celebrar el nostre particular Halloween del curs 2019/2020. Felicitem a tots els alumnes per la seva participació, motivació i imaginació per sorprendre’ns a tots.
 

Inici del curs escolar 2019-2020

Benvolgudes famílies,
El proper dijous 12 de setembre s’inicia el nou curs escolar. Per aquest primer dia es seguirà el següent horari:

  • Alumnat de 1r d’ESO: 9:30h a 12h
  • Alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO: 10:30h a 12h.

Bon inici de curs a tothom!
Equip directiu

Reunió famílies inici de curs

Benvolgudes famílies,
Des de l’institut El Bruc us volem desitjar unes vacances d’allò més dolces i merescudes.
Informar-vos que el dilluns dia 9 de setembre, a les 10 hores, a l’institut, es farà la presentació del curs i dels/les tutors/es del/a vostre/s fills/es.
Aquí teniu la presentació del… Llegeix més»

Sortida al camí de ronda

La setmana passada tot l’Institut va realitzar el camí de ronda de Sant Feliu de Guíxols a la platja de Sant Pol. Va ser una gran experiència  on van poder gaudir d’una estona de platja amb els companys  i professorat i fer una bona passejada.

 

 

 

 

 

Escola Verda

Des d’Escola Verda hem començat  a participar en el Projecte Rius que consisteix, breument, en un estudi de l’aigua i dels diferents materials que formen la llera d’aquest.  Ja hem anat a buscar mostres d’aigua del riu La Tordera per poder començar l’anàlisi i, com… Llegeix més»

Projecte Olimpíades 2019

Aquesta setmana estem celebrant les olimpíades de l’Institut El Bruc. Es tracte d’un projecte interdisciplinar on totes les matèries que el nostre alumnat ha estat cursant al llarg d’aquest curs hi tenen cabuda. Entre d’altres activitats hem fet un torneig de volei i el divendres… Llegeix més»

Visita al MUME

Dimecres dia 22 de maig l’alumnat de 4t D’ESO de l’Institut El Bruc vam anar a visitar el MUME (Museu Memorial de l’Exili, Jonquera) per conèixer els testimonis de diversos afectats per la persecució política tan espanyola com alemanya.
A continuació vam visitar la vila de… Llegeix més»

Taller DEA

El dijous 28 de maig els alumnes de 4t ESO van realitzar un taller de  primers auxilis amb  desfibriladors d’accès automàtic (DEA) gràcies a la col.laboració de pares del Centre. Durant el taller es van realtizar una petita introducció teòrica per donar pas a la… Llegeix més»

Acrosport

Comencem la última unitat didàctica d’educació física amb els alumnes de primer d’ESO: Acrosport. Una introducció a aquest esport acrobàtic-coreogràfic. La participació dels alumnes és excel.lent i estan molt motivats per crear una coreografia per acabar el curs escolar.

 

Itineraris i optatives a 4t d’ESO

Benvolgudes famílies dels alumnes que estan cursant 3r d’ESO, us presentem en format digital els itineraris i les matèries optatives pel curs vinent perquè us sigui més fàcil poder fer la tria junt amb els vostres fills.
Equip directiu
Cliqueu aquí per veure la informació.

Matriculacions curs 2019-20

Benvolgudes famílies us informem que les matriculacions pel proper curs 2019-20 es realitzaran en el següent horari:

  • Dijous 20 de juny de 2019 de 8.15 a 14.30h
  • Dimarts 25 de juny de 8.15 a 14.30h

Moltes gràcies

Sortida al Parlament de Catalunya

El 29 d’abril els alumnes de tercer d’ESO van visitar el Parlament de Catalunya i, per un dia, es van posar en la pell d’un polític a través del taller Soc diputat/da. Organitzats per grups, van haver de proposar, debatre i arribar a acords per tal d’entendre… Llegeix més»

Sortida teatre poliorama Barcelona

El passat dimecres dia 3 d’abril, els alumnes de 4t d’ESO van assistir a la
representació teatral de La Tendresa, d’Alfredo Sanzol. Una coproducció de les
companyies Dagoll Dagom i T de Teatre.
Una comèdia molt divertida on els alumnes van gaudir d’una jornada cultural molt
agradable i enriquidora.

Fòrum d’Escoles Verdes de Secundària

El passat 27 de març els delegats d’Escola Verda del nostre institut van participar al Fòrum
d’Escoles Verdes de Secundària de les comarques gironines. La jornada, plantejada amb un
format de fira de mostres, va consistir en un intercanvi d’idees i recursos entre els centres
participants.
Els nostres delegats… Llegeix més»

Preinscripció i matriculació curs 2019/2020

FASES DATES
Presentació de les sol·licituds al centre (tramesa electronica o presentació en paper) Del 29 de març al 9 d’abril de 2019
Publicació de llistes amb el barem provisional Dilluns, 29 d’abril
Presentació de reclamacions Dilluns, 29 i dimarts 30 d’abril
Publicació de llistes amb el barem un cop resoltes les reclamacions Dijous, 9 de maig
Publicació de llistes ordenades definitives Dimarts, 14 de maig
Publicació oferta definitiva Dimarts, 11 de juny
Publicació de les llistes admesos Dijous, 13 de juny
Període de matriculació de 1r d’ESO Del 20 al 26 de juny de 2019
Matriculació de 2n, 3r i 4rt d’ESO Del 27 de juny al 3 de juliol

Per més informació: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio

Cursa solidària

Benvolgut / da
Som els alumnes de l’institut EL BRUC de Riells i Viabrea. El dia 7 de març hem organitzat una cursa solidària amb la fundació Save the Children, per recaptar diners pels nens i nenes que no tenen recursos, educació, sanitat, menjar, … La cursa funcionarà de la següent manera: per cada volta que realitzem… Llegeix més»

FEM MODELS CEL·LULARS AMB PLASTILINA

Els alumnes de primer d’ESO hem elaborat diferents models cel·lulars amb plastilina. Hem estudiat les característiques i els diferents orgànuls que tenen les cèl·lules procariotes i les cèl·lules eucariotes (animal i vegetal). Ens ha agradat molt poder manipular plastilina i estem molt contents del resultat… Llegeix més»

La revista “El Montseny”

Els alumnes de primer presenten el primer número de la revista El Montseny
 
Ja tenim publicada la revista dels alumnes d’optativa de 1r d’ESO. Durant el primer trimestre els estudiants han redactat diversos articles que trobareu recollits en aquest primer número.

Esperem que us agradi!

Acompanyament en el dol

Benvolgudes famílies,

Amb la intenció d’acompanyar-vos/nos i poder oferir-vos assessorament sobre com ajudar a gestionar la pèrdua de l’Oriol als vostres fills, el centre us ofereix una trobada demà a les 9 hores del matí al mateix edifici.
L’assessorament el dirigiran especialistes en l’acompanyament en el dol… Llegeix més»

Fins sempre, Oriol

Des de l’institut el Bruc volem expressar el nostre condol més sincer a familiars, amics i coneguts de l’Oriol Roca Luján.  De la mateixa manera, posem a disposició el nostre centre durant els propers dies per acompanyar-vos i fer-nos costat en aquests moments.

Renovació de part del Consell Escolar

Benvolgudes famílies,
Us informem que ha començat el procés de renovació parcial dels membres del Consell Escolar.
La data límit de presentació de candidatures és 16 de novembre i el dia de les eleccions serà el dia 29 de novembre.
Us animem a presentar la vostra candidatura!
Atentament,
Equip directiu.

VOLS FER-TE SOCI DE L’AMPA?

Benvolgudes famílies,
Durant les reunions d’inici de curs per a les famílies que organitza l’institut, els membres de l’AMPA hi seran presents per tal de recollir els 10€ de quota anual i incorporar nous membres.
US ANIMEM A APORTAR EL VOSTRE GRANET DE SORRA COL·LABORANT AMB L’ASSOCIACIÓ… Llegeix més»

HORARI ALUMNAT 12/09/2018

Benvolgudes famílies,
Us informem que el proper 12 de setembre començarem el nou curs escolar. Per tal de realitzar una bona acollida de l’alumnat, l’horari  del primer dia serà el següent:

  • 1r ESO: entrada a les 9:15h i sortida a les 12h.
  • 2n, 3r i 4t ESO: entrada… Llegeix més»

HORARI PROFESSORAT 3/09/2018

Benvolguts/des companys/es,
Us convoquem el proper dilluns dia 3 de setembre de 2018 a les 9,30h per començar junts un nou curs.
Acabeu de passsar unes bones i merescudes vacances!
Atentament,
 
Equip directiu

Recollida de butlletins de notes.

RECOLLIDA DE BUTLLETINS
Benvolgudes famílies,
Us informem que el proper dia 27 de juny, de 9:15 a 13:30 hores, al centre, es donaran els butlletins amb les notes de la 3a avaluació i de la final ordinària, així com el resguard del títol per l’alumnat de 4t… Llegeix més»