Mariona Sales, preseleccionada al programa Joves i Ciència

Aquest programa de la Fundació Catalunya La Pedrera té per objectiu fomentar les vocacions científiques dels joves. S’adreça a estudiants de 4t d’ESO de Catalunya que, durant tres anys, tenen l’oportunitat de viure la recerca científica en primera persona i representa una molt bona oportunitat per tots aquells estudiants interessats en l’àmbit científic i la investigació.

El programa té una durada de tres anys:

 

  • 1r any | FASE 1 – Estades científiques a MónNatura Pirineus treballant en un dels 5 projectes liderats per investigadors/es de primera línia i convivint 13 dies en un paratge idíl·lic a les Valls d’Àneu. 
  • 2n ANY | FASE 2 – Estades al Centre de Recerca: els estudiants ja seleccionats i que han finalitzat el primer curs de batxillerat científic i/o tecnològic poden continuar tenint experiències en ciència en un centre de recerca local. 
  • 3r ANY | FASE 3 – Estades de Recerca Internacional: els estudiants han de buscar un projecte del seu interès a desenvolupar durant l’estiu en un centre de recerca internacional (o local), o bé participar en un programa internacional de ciència.


Dels candidats, que es presenten avalats pel seu institut, se’n valora el currículum acadèmic, el nivell d’anglès i l’interès per la investigació. Dels més de 700 presentats el curs 19-20, cent cinquanta (entre ells la Mariona Sales) han estat preseleccionats per ser entrevistats i poder formar part dels trenta escollits a formar part del programa.