Contingut a la portada

La pàgina principal o portada està formada per una pàgina (contingut superior) i un conjunt d’articles (part inferior). Per defecte, la pàgina (part superior) està buida i es mostren directament els articles.

Contingut superior

La pàgina (contingut superior) és un lloc privilegiat que s’hauria de reservar per avisos o articles importants d’actualitat. Eviteu posar missatges genèrics o de cortesia poc significatius.

redun

Si no us hem convençut i voleu, finalment, afegir un missatge o salutació, us recomanem que destineu un espai en un bon lloc però amb una mida petita. L’usuari llegirà el missatge en les primeres visites però podrà ignorar-lo més fàcilment en les següents. És important que elements secundaris no restin protagonisme a les activitats i notícies relacionades amb el vostre projecte educatiu.

redun1

redun2

Si la vostra web ja presenta uns continguts bàsics i no inclou textos ni imatges de recurs (Lorem ipsum), podeu treure el missatge de “en construcció” encara que faltin pàgines i continguts per crear. Al web ja se sobreentén que les pàgines web són dinàmiques i van creixent amb el temps.

Distribució dels articles

Podeu distribuir els articles de manera independent per:

  • Fila 1
  • Fila 2
  • Resta de files (comparteixen distribució)

Això genera moltes combinacions. Us en mostrem algunes:

distros

La configuració és molt senzilla (Personalitza | Pàgina d’inici) i permet anar canviant la distribució per adaptar-la de manera òptima al contingut. A l’exemple següent, podeu veure com un distribució de 2 articles (2/3 -1/3) deixa un espai antiestètic en el primer article. Canviant a una distribució de 2 articles iguals, s’aconsegueix equilibrar el contingut.

distrono

distrook