1. Empatia

El vostre web no pot ser un simple tauler d’anuncis. Poseu-vos a la pell dels vostres usuaris i usuàries. El vostre web és un espai de comunicació virtual amb la comunitat educativa.  


El vostre web ha de respondre a les preguntes més comunes que els usuaris es fan quan decideixen visitar la vostra web: Quin tipus d’escola és? Quines activitats s’hi fan? Treballen per projectes? Quina documentació he de portar a la preinscripció?

Si us arriben dues consultes a la vostra bústia sobre el mateix tema, afegiu la informació demanada a la portada del web o al blog de la classe que apliqui.

Un home i una dona mirant la web del centre

Utilitzeu paraules i expressions el més inclusives possible. Famílies, per exemple, inclou moltes més situacions familiars (monoparental, a càrrec d’un tutor/a, etc.) que pares i mares.

Benvolguts pares ❌

Benvolguts pares i mares ❌

Benvolgudes famílies ✅


Utilitzeu un llenguatge senzill i directe. L’origen, el domini de la llengua, i el nivell sociocultural de les famílies pot ser molt divers.

Ja teniu a la vostra disposició la documentació adient per formalitzar la preinscripció ❌

Documents per fer la preinscripció del vostre fill/a  ✅


 

Us recomanem que utilitzeu un to informal i proper. Un to massa formal i administratiu pot transmetre fredor.

Benvolgudes famílies, el centre posa a la vostra disposició el material audiovisual corresponent a la celebració de la festivitat de Sant Jordi. ❌

Benvolgudes famílies! Per fi tenim les fotos de Sant Jordi! Són molt maques! Podeu aprofitar per mirar-les en família! ✅


Aquest apartat és una reelaboració a partir de les següents fonts:


Imatges: Il·lustració obtinguda del banc d’imatges de Sinapsi.