Bones vacances!

S’acaba un trimestre dur i estrany, trist per no poder veure els vostres somriures, però satisfets pel vostre esforç per fer que, malgrat les mesures sanitàries i les noves rutines, torni l’alegria al Torras. Us desitgem unes bones i merescudes vacances i esperem que el… Llegeix més»

Nou calendari d’exàmens

A causa de nous confinaments s’han hagut de modificar el calendari d’exàmens de batxillerat i el calendari de classes híbrides.

Així, les noves dates d’exàmens seran els dies 16, 17, 19 i 20 de novembre. Dimecres 18 serà jornada d’estudi i de descans.

Exàmens Trimestrals 1r de Batxillerat

Exàmens Trimestrals 2n de Batxillerat

Després de la setmana d’exàmens trimestrals, es continuaran les classes híbrides de batxillerat previstes en el calendari.

Un cop més, els recomanem que aquest curs estiguin sempre pendents de les vies de comunicació del centre (el correu electrònic i Alexia).

Xerrada d’exalumnes de Batxibac

La setmana passada ens van visitar tres exalumnes que van estudiar  Batxibac a l’Institut Torras i Bages. Totes tres estan fent estudis universitaris:dues a França i una altra a Barcelona. Ens va fer molta il·lusió veure-les de nou i, sobretot, va ser un bon estímul per a l’alumnat que està cursant Batxibac actualment al centre. Van poder prendre bona nota dels seus consells i van conèixer de primera mà els avantatges que aporta el Batxibac per accedir tant a les Universitats catalanes com a les franceses.

Moltes gràcies Camila, Natàlia i Helena!

Noves directrius del Departament d’educació

Resum de les restriccions establertes a l’àmbit educatiu per contenir la pandèmia de la
Covid-19 a Catalunya:
● Es manté l’assistència presencial al 100% dels alumnes en les etapes de l’educació infantil,
primària i secundària obligatòria.
● En les etapes de batxillerat, formació professional (inicial i per a l’ocupació), ensenyaments
de règim especial reglats (música, dansa, arts plàstiques i disseny, arts escèniques,
ensenyaments esportius i ensenyaments artístics superiors), centres de formació d’adults i EOI, s’han d’adoptar mesures per reduir la presencialitat dels alumnes als centres, que ha de ser fins a un màxim del 50%.
● Per afavorir la reducció de la mobilitat, la presencialitat dels alumnes al centre ha
d’organitzar-se en dies alterns.

Actuacions de l’Institut Torras i Bages:
● Aplicar la modalitat híbrida de manera que l’alumnat de batxillerat, segons el curs, farà
classes presencials en dies alterns. La resta de dies es garantiran les classes virtuals i es
farà el control d’assistència pertinent.
● Els exàmens sempre seran presencials per als dos cursos de batxillerat. El professorat
garantirà aquesta presencialitat i modificarà, si cal, les dates establertes prèviament.
● Es manté la “setmana d’exàmens del primer trimestre” els dies 12, 13, 16 i 17 de novembre.
Durant aquests dies, l’alumnat no farà classes i únicament vindrà al centre a fer els exàmens.
● Aquesta nova modalitat començarà a aplicar-se el proper dimarts 3 de novembre.

Espai de famílies: Vincle i comunicació

El proper dimarts 27 les famílies que vulguin compartir les seves experiències i inquietuds tenen una cita a l’ESPAI DE FAMÍLIES.

El tema que es tractarà serà “Vincle i comunicació”, dirigit per la impulsora del projecte, Míriam Pereira, la nostra integradora social.

Us esperem dimarts a les 16.00 hores al gimnàs, per tal de garantir totes les mesures d’higiene i distància recomanades.

Sortides de convivència: Vivim el Torras!

Aquesta setmana fem, per tercer any, la jornada de la Convivència amb sortides de les tutories per cursos. Demà dimecres sortiran 1r i 2n d’ESO i 1r de Batxillerat. Dijous, 3r d’ESO.
Aquest curs, les sortides es faran mantenint les mesures d’higiene en contra de la COVID, i com sempre, la col·laboració de tots serà imprescindible per fer que aquestes sortides tornin a ser un èxit.

Es farà també la segona edició del concurs de fotografia VIVIM EL TORRAS: l’alumnat haurà d’aconseguir, amb l’ajuda dels companys i companyes, una imatge que reflecteixi la convivència, que és el lema del concurs.

Teniu les bases del concurs al cartell.

Dràstics amb els plàstics, a l’Aula L’H

Dimecres 14, el nostre projecte de 3r d’ESO Dràstics amb els plàstics va ser el protagonista d’un dels reportatges del programa Aula L’H.

Poder-lo acabar satisfactòriament va ser un dels reptes que vam haver de superar durant el confinament, i gràcies a la creativitat de tots els participants i del professorat implicat, va ser tot un èxit.

A partir del minut 33.29 podreu veure el reportatge, però com sempre, us recomanem veure el programa sencer.

REUNIONS DE TUTORIA: enllaços a les reunions virtuals

Dilluns 5 d’octubre a les 17.00 hores es realitzaran les reunions virtuals de les tutories amb les famílies. Aquest any, seguint les recomanacions de Salut, les realitzarem de manera virtual, per Meet.

Els tutors els hauran enviat l’enllaç d’invitació a la reunió al correu de l’institut i hi podran accedir només utilitzant el compte acabat en @instorrasibages.cat, ja que garanteix que ningú que no formi part de la comunitat educativa hi pugui accedir.

Només cal punxar l’enllaç de la reunió del grup al qual hi hagin d’assistir i unir-se a la reunió. Si es connecten amb telèfon mòbil o tauleta, cal tenir prèviament descarregada l’aplicació Google Meet. 

Cal silenciar el micròfon en entrar i connectar-lo quan es vulgui intervenir, quan comenci el torn de paraula.

Els preguem la màxima assistència: aquest curs la comunicació amb les famílies és encara més important que mai, ja que no només hem de vetllar pel bon desenvolupament dels seus fills, sinó també necessitem que coneguin les noves normes i els protocols sanitaris per a frenar la propagació de la COVID-19.

Aquí tenen els links per entrar a les reunions.

ESO

1r A 1r B 1r C 1r D 1r E
2n A 2n B 2n C 2n D 2n E
3r A 3r B 3r C 3r D
4t A 4t B 4t C 4t D   Aula Oberta

BATXILLERAT

1r A Batx 1r B Batx 2n A Batx 2n B Batx

Reunions telemàtiques de les tutories amb les famílies

Seguint les recomanacions de Salut, aquest curs les reunions de les tutories amb les famílies seran telemàtiques. Totes les reunions se celebraran dilluns 5 d’octubre a les 17.00.

Els tutors i tutores enviaran al llarg d’aquesta setmana les invitacions a les reunions virtuals a les famílies del seu grup al correu de família, que serà el compte amb el qual podran accedir a les reunions. 

Poden connectar-se amb ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Amb tauleta o mòbil, cal tenir instal·lada l’aplicació Meet.

Secretaria de l’institut: només amb cita prèvia

Seguint els protocols sanitaris, les persones que necessitin fer qualsevol tràmit a la secretaria del centre hauran de demanar cita prèvia. Sense cita, no es podrà accedir al centre (tampoc per anar a la Cooperativa).

Per demanar cita, cal trucar als telèfons: 93 437 25 91 i 93 437 31 59, o bé mitjançant el correu electrònic: pas.secretaria@instorrasibages.cat.

Convocatòria de vaga d’estudiants

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga estudiantil per als dies 16, 17 i 18 de setembre i part del nostre alumnat ha comunicat la seva intenció d’adherir-se a aquesta convocatòria.
Recordem a les famílies que les vagues d’estudiants no estan convocades pel centre, que l’alumnat… Llegeix més»