Sortides de convivència: Vivim el Torras!

Aquesta setmana fem, per tercer any, la jornada de la Convivència amb sortides de les tutories per cursos. Demà dimecres sortiran 1r i 2n d’ESO i 1r de Batxillerat. Dijous, 3r d’ESO.
Aquest curs, les sortides es faran mantenint les mesures d’higiene en contra de la COVID, i com sempre, la col·laboració de tots serà imprescindible per fer que aquestes sortides tornin a ser un èxit.

Es farà també la segona edició del concurs de fotografia VIVIM EL TORRAS: l’alumnat haurà d’aconseguir, amb l’ajuda dels companys i companyes, una imatge que reflecteixi la convivència, que és el lema del concurs.

Teniu les bases del concurs al cartell.

Dràstics amb els plàstics, a l’Aula L’H

Dimecres 14, el nostre projecte de 3r d’ESO Dràstics amb els plàstics va ser el protagonista d’un dels reportatges del programa Aula L’H.

Poder-lo acabar satisfactòriament va ser un dels reptes que vam haver de superar durant el confinament, i gràcies a la creativitat de tots els participants i del professorat implicat, va ser tot un èxit.

A partir del minut 33.29 podreu veure el reportatge, però com sempre, us recomanem veure el programa sencer.

REUNIONS DE TUTORIA: enllaços a les reunions virtuals

Dilluns 5 d’octubre a les 17.00 hores es realitzaran les reunions virtuals de les tutories amb les famílies. Aquest any, seguint les recomanacions de Salut, les realitzarem de manera virtual, per Meet.

Els tutors els hauran enviat l’enllaç d’invitació a la reunió al correu de l’institut i hi podran accedir només utilitzant el compte acabat en @instorrasibages.cat, ja que garanteix que ningú que no formi part de la comunitat educativa hi pugui accedir.

Només cal punxar l’enllaç de la reunió del grup al qual hi hagin d’assistir i unir-se a la reunió. Si es connecten amb telèfon mòbil o tauleta, cal tenir prèviament descarregada l’aplicació Google Meet. 

Cal silenciar el micròfon en entrar i connectar-lo quan es vulgui intervenir, quan comenci el torn de paraula.

Els preguem la màxima assistència: aquest curs la comunicació amb les famílies és encara més important que mai, ja que no només hem de vetllar pel bon desenvolupament dels seus fills, sinó també necessitem que coneguin les noves normes i els protocols sanitaris per a frenar la propagació de la COVID-19.

Aquí tenen els links per entrar a les reunions.

ESO

1r A 1r B 1r C 1r D 1r E
2n A 2n B 2n C 2n D 2n E
3r A 3r B 3r C 3r D
4t A 4t B 4t C 4t D   Aula Oberta

BATXILLERAT

1r A Batx 1r B Batx 2n A Batx 2n B Batx

Reunions telemàtiques de les tutories amb les famílies

Seguint les recomanacions de Salut, aquest curs les reunions de les tutories amb les famílies seran telemàtiques. Totes les reunions se celebraran dilluns 5 d’octubre a les 17.00.

Els tutors i tutores enviaran al llarg d’aquesta setmana les invitacions a les reunions virtuals a les famílies del seu grup al correu de família, que serà el compte amb el qual podran accedir a les reunions. 

Poden connectar-se amb ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Amb tauleta o mòbil, cal tenir instal·lada l’aplicació Meet.

Secretaria de l’institut: només amb cita prèvia

Seguint els protocols sanitaris, les persones que necessitin fer qualsevol tràmit a la secretaria del centre hauran de demanar cita prèvia. Sense cita, no es podrà accedir al centre (tampoc per anar a la Cooperativa).

Per demanar cita, cal trucar als telèfons: 93 437 25 91 i 93 437 31 59, o bé mitjançant el correu electrònic: pas.secretaria@instorrasibages.cat.

Convocatòria de vaga d’estudiants

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga estudiantil per als dies 16, 17 i 18 de setembre i part del nostre alumnat ha comunicat la seva intenció d’adherir-se a aquesta convocatòria.
Recordem a les famílies que les vagues d’estudiants no estan convocades pel centre, que l’alumnat… Llegeix més»

Correu electrònic del centre: activació

Els tutors i tutores estan contactant amb les famílies dels nous alumnes per avançar l’accés de les famílies als seus comptes de correu electronic de l’institut, que és el primer pas per accedir després a la plataforma Alexia.

És un correu de Gmail amb l’extensió @instorrasibages.cat.

En aquest document hi ha les instruccions a seguir per activar l’usuari del correu electrònic i la d’Alexia.

En els propers dies, els usuaris que no hagin accedit a Alexia rebran un correu amb la credencial.

Tan bon punt activin el correu, hi trobaran les comunicacions referides a l’inici de curs.

Les famílies que ja utilitzaven el correu, però que han oblidat les contrasenyes, han de posar-se en contacte personalment amb els tutors i tutores (o es donaran contrasenyes de família a l’alumnat).

Horari de la Cooperativa

Aquesta setmana l’horari de la Cooperativa per a la compra i devolució de llibres de text canvia. Si heu de venir, consulteu els nous horaris, que afecten la setmana del 7 al 10 de setembre.

🅸🅼🅿🅾🆁🆃🅰🅽🆃
𝗖𝗮𝗹 𝗿𝗲𝘁𝗼𝗿𝗻𝗮𝗿 𝗲𝗹𝘀 𝗹𝗹𝗶𝗯𝗿𝗲𝘀 𝗱𝗲𝗹 𝗰𝘂𝗿𝘀 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗮𝘁.

Beques per a estudis postobligatoris

Des del 9 d’agost i fins l’1 d’octubre es poden sol•licitar les beques per als estudis postobligatoris:

-Batxillerat

– Formació profesional (PFI, CFGM, CFGS)

– Estudis artístics profesionals i artístics superiors

– Estudis religiosos superiors

– Curs d’accés i preparació per les proves d’accés a la formació professional

– Escoles oficials d’diomes

– Estudios universitaris

Els tràmits i les instruccions són en aquesta pàgina web: https://www.becaseducacion.gob.es/portada.html

Si necessiteu ajuda individualitzada, podeu demanar-la al servei d’assessorament de joventut de l’Ajuntament de l’Hospitalet, a l’Oficina Jove.

Pla per a la represa del nou curs

El curs 2020-2021 començarà el proper 14 de setembre. Clicant la imatge, podran llegir el document oficial que marca les pautes que haurem de seguir per poder reprendre el curs seguint les recomanacions del Departament d’Educació i del Departament de Salut.