3ESO – APP Ball Cerdà

L’alumnat de 3r d’ESO de l’INS La Valira ha presentat aquest migdia l’aplicació per a dispositius mòbils BALL CERDÀ a la Sala Immaculada de la Seu d’Urgell.

Aquesta app és el producte final del projecte interdisciplinari que han realitzat els nois i les noies de 3r d’ESO al llarg de tot el mes de desembre. El repte que se’ls va plantejar va ser crear una aplicació amb la plataforma App inventor per donar a conèixer el nostre ball més típic.

El projecte BALL CERDÀ ha estat dissenyat per l’equip docent de 3r d’ESO. La nostra intenció era crear un projecte interdisciplinari relacionat amb el nostre entorn més immediat per tal de contribuir a la seva difusió entre el públic que ve a visitar la nostra localitat, però també donar a conèixer aquest ball característic entre el públic adolescent. El projecte BALL CERDÀ té un caràcter bàsicament competencial; de fet, s’han treballat moltes de les competències bàsiques del currículum: comunicativa i lingüística, digital, competència del medi social, competència artística, competència cientificotecnològica i també la competència d’autonomia personal.

A més a més de tots aquests objectius pedagògics, el projecte BALL CERDÀ té una doble finalitat: posar a la venda aquesta aplicació a Play Store per tal de recaptar diners per al viatge de 4t d’ESO.

L’alumnat s’ha organitzat en grups de treball cooperatiu. Hi ha diversos grups d’experts que treballen aspectes diferents: equips de redactors, equips de gravació, equips d’il·lustradors, equips d’edició de vídeo i equips de programadors. Un cop feta la feina d’equip, s’ha posat en comú i s’ha creat l’aplicació. De fet, els nois i les noies han funcionat com una petita empresa, dividida en departaments d’experts, on cadascú havia de fer unes feines determinades i havia de saber compartir-les amb els companys i companyes per tal d’arribar al producte final. Tot aquest engranatge ha funcionat amb eficàcia i ha donat com a resultat final l’aplicació BALL CERDÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>