JUUL, què t’ha passat?

El dimecres 12 de novembre ens van venir a fer una xerrada sobre el bulliyng. Ens van explicar en què consistia el maltractament de les persones, que normalment es du a terme a causa de la raça, la religió, la cultura, la manera de ser, les idees, etc.) i les seves característiques. Principalment, però, vam parlar del que moltes vegades passa als instituts i en algunes pàgines socials, com ara Facebook,Twitter i Whatsapp.

Ens van fer adonar que moltes vegades el que ens pot resultar divertit a nosaltres pot no ser-ho per als altres. Per tant, si volem seguir el bon camí ens hem de posar al lloc dels altres, hem de ser empàtics.

Per finalitzar la xerrada ens van narrar la història d’en Juul,un ninot que rebia les burles de tots els seus companys per la seva manera de ser i que va acabar simplement sense cap altra part del cos que el cap. Encara que fos un personatge de fantasia, ens va poder ensenyar la força que adquireixen les paraules a l’hora d’ofendre les persones, ja que poden comportar situacions greus. Vam completar aquesta xerrada a l’hora de tutoria amb una activitat sobre agressions (social, oral, sexual…).

Va ser una conferència molt interessant que ens va fer reflexionar sobre els nostres comportaments.

Text: Hafsa Banane (1ESO A)

Sovint el maltractament entre iguals forma part del repertori d’alguns nois i noies o grups de joves. La pèrdua de respecte cap a un mateix i cap a les altres persones acostuma a estar present en les relacions socials i a molts nivells. Algunes d’aquestes conductes gaudeixen de cert grau de permisivitat o aprovació per part del grup o de les persones adultes.Una bona manera d’aproximar-nos al tema és realitzar activitats com aquesta exposició, on a partir de la història d’un ninot de fusta que representa un nen, del qual tots riuen i al qual tots l’insulten, ens aporta arguments per lluitar contra les burles, els insults i les vexacions que amb tanta freqüència es donen entre els nois i noies. [Font d’informació: http://www.casetadeladevesa.org/solicituds/activitats_detalls.php?id_activitat=644]