FEM DEL PATI UN ESPAI MÉS ACOLLIDOR PER A TOTHOM

Durant el primer trimestre l’alumnat de 4t d’ESO va dur a terme una *investigació sociològica dels usos del pati de l’institut des d’una perspectiva de gènere*. En una primera fase, l’alumnat de 4rt va observar i analitzar el comportament de les noies i els nois al pati, per veure el seu comportament i els espais on es troben més còmodes i poder detectar les seves necessitats. 

 

A partir del recull de dades, van concloure que els nois ocupaven la major part del pati amb activitats motrius i d’alta intensitat mentre que les noies es quedaven amb un espai més residual i realitzaven activitats de baixa intensitat com seure i parlar.  

 

Fruit d’aquest estudi, l’alumnat va suggerir una sèrie de propostes per fer del pati un espai més acollidor per a la totalitat de l’alumnat i on es respectessin per igual les necessitats de tots i totes.

 

Gràcies a la gentilesa i col·laboració de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, aquests dies uns operaris de l’Ajuntament ens estan instal·lant taules de pícnic al pati de l’institut que afavoriran que l’estona de pati sigui més respectuosa i igualitària i tingui en compte els diferents usos i preferències de tot l’alumnat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>