SORTIDA AL MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA AMB ELS ALUMNES DE PRIMER DE BATXILLERAT HUMANÍSTIC-SOCIAL

El dimecres 2 de juny, els alumnes de la tutoria de 1r. de batxillerat humanístic-social vam fer una sortida a Barcelona acompanyats dels professors Marta Viñas i Juanan Campos (del departament de Ciències Socials) i Ricardo Rodríguez ( del departament de llengua castellana i tutor del grup). 

La sortida va consistir en visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona. El museu conté el més important fons de pintures romàniques d’Europa i  una bona selecció d’obres modernistes. 

La ruta a peu cap al museu des de l’estació de Sants va ser una lliçó d’art, a càrrec del nostre guia artístic particular, el professor Juanan Campos. Vam admirar l’escultura “dona i ocell” de Joan Miró, les torres venecianes, les columnes de Puig i Cadafalch, l’edifici modernista del Caixa Fòrum “Vilaramona”, el Pavelló Alemany de Mies Van de Rohe… i tot l’entorn de Montjuic, construït durant l’exposició Universal de 1929. 

La història de l’art, juntament amb la història i la literatura, completen la seva formació en l’àmbit de les humanitats. Participar en visites d’aquesta tipologia contribueix a la formació acadèmica, personal i professional dels nostres alumnes. 

Després d’un curs difícil, amb confinament i classes telemàtiques, aquesta va ser la primera i única sortida que han pogut fer aquest curs i alumnes i professors la vam aprofitar tan com vam poder. 

Departaments de Ciències Socials i de Llengua Castellana