QUÈ ÉS L’ART?

Durant la Setmana Santa, els alumnes de 3r d’ESO de l’Andreu Nin, a l’assignatura de Geografia i Història, conduïda per Gerard Cintas, van enviar les seves reflexions al voltant del concepte “art”. Si bé durant classes prèvies s’havia fet una pluja d’idees i s’havien plantejat una sèrie de variables per poder elaborar l’opinió de cadascú, alguns alumnes van demostrar una capacitat de reflexió i de raonament considerable.

La tasca que se’ls demanava era relacionar art i bellesa, analitzar la relació entre l’obra d’art, l’artista i la societat i, també, veure si hi ha algun vincle entre el preu i el valor d’una obra. No obstant, hi ha alumnes que van anar molt més enllà.

A continuació, deixem, en forma de link a la revista de l’institut, el cas d’una alumna que es deixa portar per la passió de la reflexió sobre un concepte prou simple i, a la vegada, prou complex: l’art. Un concepte que fa referència a coses que ens rodegen en el nostre dia a dia, però que costa delimitar i definir de forma precisa. Dino Formaggio, un filòsof i teòric de l’art, en un intent per definir “art”, va dir que “arte es todo lo que los hombres llaman arte”; definició, per suposat, prou difusa. Malgrat tot, no cal ser un teòric de l’art per poder dir la nostra: tots tenim dret a expressar la nostra opinió. De fet, a l’Andreu Nin apostem per això: que els alumnes treballin els conceptes de classe, els entenguin i aprenguin a treure’ls profit, per tal que el dia de demà això els ajudi a tenir una opinió formada de temes diversos i, a la vegada, tinguin les eines per formar-la en altres temes.

Link: https://andreunin.junior-report.media/2021/05/31/que-es-lart-per-a-mi/

DEPARTAMENT DE CIÈNCIES SOCIALS