SORTIDA AL CASTELL DE LA SANTA CREU DE CALAFELL AMB ELS ALUMNES DE SEGON D’ESO

Els dies 20 i 22 d’abril tots els grups de 2n d’ESO van fer una visita didàctica al Castell de la Santa Creu de Calafell.

Amb el nom de: “EN TEMPS DELS CAVALLERS: TERRITORI I SOCIETAT FEUDAL”  l’alumnat va entrar en contacte amb la societat de fa 1.000 anys. D’una manera lúdica i participativa, reflexionant sobre com s’organitzaven política, social i territorialment, vam descobrir les claus per entendre i interpretar el passat. La durada va ser d’una hora i mitja i durant la visita, vam recórrer les diferents zones del recinte patrimonial intentant descobrir, amb l’ajuda dels educadors, com era la vida en aquest enclavament.

ENS VAN EXPLICAR:

L’Estructura social i econòmica del món medieval. Jerarquies i territori.

Els factors de desenvolupament de la societat feudal, a partir de l’ocupació i organització del territori i el seu posterior declivi.

La vida quotidiana en el món medieval.

La religió i el paper de l’Església en el món medieval.

L’art romànic. Característiques i funcions.

L’urbanisme. Ciutat i territori.

El declivi del sistema feudal.

VAM APRENDRE:

A situar en el temps i en l’espai els fets històrics més rellevants vinculats a la història del Castell de la Santa Creu.

A identificar els processos i mecanismes socials, econòmics i polítics que conformen el modus vivendi de la societat feudal.

A valorar el patrimoni cultural com a herència i llegat dels grups humans i manifestació de la seva riquesa i diversitat.

A Identificar les causes d’alguns conflictes relacionats amb l’evolució històrica del castell.

AGRAÏMENTS: A tot l’equip que va participar a la sortida: Sarai Alejandro, Marlen Armesto, Anna Bo, Cristina Ferrer, Pep Guarinòs, Aroa Rebollo, Joan Carles Vendrell, Melani Veciana i Marco Pont. .

Departament de Ciències Socials

FOTOS: https://drive.google.com/drive/folders/1yb82h0H5-VkRpbTB60u0RhAw_XvgHtm6?usp=sharing