Hola a tothom!
Aquesta setmana us volem compartir una recepta que ens heu demanat molt: els donuts de carbassa. És una recepta molt fàcil de fer i, fins i tot, molt saludable segons els ingredients.
A continuació us compartim els ingredients i els passos a seguir!
Ingredients:
130gr carbassa
75gr farina de blat
55gr farina d’ametlla (opcional, en cas de no tenir-te, posar-ne de blat)
2 ous
10 ml oli d’oliva
5 gr llevat
30 gr sucre blanc o moré
Espècies: canyella, nou moscada, gingebre… (al gust)
Per decorar, nosaltres els vam fer amb xocolata negre i blanca. Però també us recomanem utilitzar fruits secs o fruita en trossets petits per sobre, que amb la xocolata s’engantxen sense problema!
Elaboració:
1. Cuinem la carbassa sense pell i a trossos al forn o bullida, segons com preferiu.
2. Aixafem la carbassa.
3. Posem els ingredients líquids: els ous i l’oli. Ho barregem tot.
4. Barregem els ingredients secs: la farina, el llevat i la sucre. Els afegim a la massa que tenim feta.
5. Posem oli o mantega als motlles abans de posar la massa perquè no s’enganxi.
6. Ho posem al forn a 180º, durant uns 12 – 15 minuts.
7. Opcional: un cop tret del forn i deixar-se refredar un mica, els poem decorar al gust. Nosaltres els vam banyar de xocolata negre i blanca, i els vam decorar amb virutes de colors.
Us compartim l’enllaç del video que ens va ajudar a elaborar la recepta, per si us és d’ajuda:
https://www.youtube.com/watch?v=umneHUTBUz0
Fins aquí la recepta! Us recomanem que la proveu de fer a casa vostra i ens dieu en comentaris que tal us han sortit.
Gràcies per visitar el nostre blog, i ens veiem a la propera!
Llàstima que no els vaig arribar a tastar! Quina pinta!
Hauràs d’aprofitar aquestes vacances de nadal per provar-ho de fer a casa. Estaven molt bons, t’ho recomanem!
Si que fan bona pinta… En tornareu a fer?
Hola Joan,
Més endavant podem intentar de tornar-los a fer. Ja t’avisarem!
DANI
Ei, m’encanta que també compartiu receptes! Les provaré algun dia d’aquest Nadal i a veure si aconsegueixo fer uns donuts com els vostres!
Hola Ariadna si el proves de fer a casa et recomano ficar-hi 3 racions de xocolata, així estaran el triple de bons!
Jordi B.
Estaven espectacularment bons! Gràcies per compartir la recepta, en faré segur!!!! :))))
gracies araceli, ja ensenyaràs com has fet els dònuts!
issac
Renoi! Això sí que són donuts dels bons! M’encanta que ens hagueu compartit la recepta de l’èxit encara que sense la vostra expertesa no sé si me’n sabré sortir. Sigui com sigui, els provaré de fer 😉
Hola Eva! Nosaltres tampoc som cap expert, però amb la practica tot s’aconsegueix. T’animem a provar-ho!
Aitor R.
Quina bona pinta! No els vaig tastar, però els voldria preparar. Creieu que quedaran bé amb un altre tipus de motlle? En forma de dònuts no en tinc.
Hola Santiago!
Clar que si! Nosaltres també en vam fer amb el motlle de magdalenes, i vam sortir molt bons també!
D’acord! Ho provaré i ja us explicaré com ha anat.