Introducció al scooter

Hola a tothom!

Sóc l’Aitor de 3r, i us publicaré alguns posts sobre els scooters, en el qual esport sóc força bo! Jo vaig començar a practicar aquest esport quan vaig fer els deu anys. Al principi pensava que era una tonteria d’uns dies i que després em cansaria; però em vaig adonar que se’m donava molt bé i avui en dia vaig a competicions i és el que faig gran part del meu temps lliure. 

Avui, en aquest primer post, us parlaré sobre l’esport urbà que més s’ha viralitzat en els últims anys i com introduir-se a provar-lo, com ho vaig fer jo!

El scooter freestyle, o també conegut com a scootering, és un esport urbà que es va crear a principis de l’any 2000. A finals dels anys noranta, es va crear el “patinet” que coneixem per aquesta modalitat d’esport, d’alumini perquè el material era més resistent i menys pesat. Però no va ser fins al segle XXI quan va anar ocupant els carrers. Van tenir molt d’èxit perquè era una nova joguina de moda pels nens i nenes, i als adults els ajudava a moure’s més ràpid per la ciutat.

Quan es van adonar que podien fer moltes més coses amb aquest patinet, es va crear la primera comunitat de “riders” als Estats Units d’Amèrica, guiat per Eric Rabl. La primera competició de scooter va fer a Suïssa, a l’any 2005: el Suïssa Freestyle Scooter. Aquí es van descobrir alguns riders pioners d’avui en dia, com Terry Martin Price Kimbell o Moreau Johann.

Existeixen quatre tipus de modalitat de l’esport de scooter: “park”, que vol dir, patinar en el skatepark, “street”, traduït de l’anglès al carrer, això vol dir que patines al carrer o al skatepark, però amb barandillas o calaixos per brindar, “dirt”, és patinar amb un patinet especial amb rodes molt més gruixudes de goma a la terra, i “flat”, és patinar a terra sense cap mena de rampa, barana escales, etc…

Tot i que més endavant us parlaré de diferents trucs que podeu fer, un dels més bàsics és el “tailwhip”. Aquest consisteix a fer un gir a la taula del patinet. El contrari d’aquests, és el “barspin”, el qual consisteix en girar el manillar.

Aquest esport s’ha fet més a conèixer pels últims 5-6 anys per l’ús de les xarxes socials, i és així com ara hi ha més gent que s’inicia en aquest esport, ja que veuen vídeos de gent que fa aquest esport i s’animen a provar-ho.

En aquest esport, no només necessites un patinet, també és essencial confiar en si mateix. És molt important tenir una bona actitud a l’hora de realitzar un truc, acrobàcia, etc. Perquè et poses en perill i, si dubtes, és més fàcil caure. També és molt important fer un bon ús de les proteccions i fer-les servir sempre, com són el casc i les genolleres. En cas de voler anar més protegits, també es pot fer servir colzeres i un bucal per les dents.

Espero que us hagi agradat, i recordeu que no sempre tot surt al primer intent, hem de caure 1000 vegades si fa falta.

“EL QUE LA SIGUE LA CONSIGUE”💪

8 comentaris

  1. Eloi Cardenete

    Bona feina, Aitor. Ets un exemple de que amb esforç i constància es poden arribar a fer trucs que al principi semblen impossibles. Volem veure videos!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>