Àmbit Visibilitat

 

UN NUCLI LILA EN UN MÓN VERMELL

 

  • Què és la visibilitat?

Totes les nostres dones van fer que la situació d’injustícia i desigualtat que estaven patint envers la societat es fes visible de diferents maneres com per exemple: amb textos, quadres, vestimenta i graffitis reivindicatius, també van treure els patrons d’home i dona.

  • Perquè és important aquest àmbit?

Perquè si la societat fa visibles les seves situacions és més fàcil que es solucionin i vagin a més. D’aquesta manera és més fàcil conscienciar a la gent de diferents situacions que pateix la societat.

Gràcies a les accions visibles de les nostres dones alguns incidents o estereotips no s’han dut a terme o s’han eliminat i han fet reflexionar a la societat. 

  • Com i de quina manera les protagonistes fan bandera de la visibilitat?

Teresa Wilms Montt va ser una dona que des de molt petita ha tingut una actitud molt rebel i quan es va fer gran va començar a fer textos reivindicatius per a les revistes amb el pseudònim de Tebal.

Audre Lorde va ser una dona afroamericana que escrivia poemes reivindicant el feminisme, l’homofòbia, i els drets humans, la seva inspiració per començar a fer poemes va ser al patir un atac d’homofòbia.

Coco Chanel va ser una dona que va trencar l’estereotip de que la dona ha de dur faldilles.

Yoko Onho va ser una dona que va expressar la seva idea feminista a partir de revoltes i art.

Madeleine Albright va ser la primera dona en ser secretaria dels estats units, després de ser ambaixadora de les Nacions Unides.

Virginia Woolf va ser una escriptora britànica, una de les més destacades figures de la avantguardista modernisme anglosaxó del segle XX i del feminisme internacional.

“Ens volem vives” és un grafiti que apareix a Catalunya a l’any 2018. Moltes persones han utilitzat aquesta il·lustració per reivindicar els drets de la dona.

  • Quin camí queda des de el seu treball?

Encara queda un llarg camí per a poder arribar a la igualtat, s’han de dur varies accions a terme ja que l’equivalència entre l’home i la dona no és present en la nostra societat. Les nostres dones han començat camins en l’escriptura, la música, l’art i els dissenys, totes elles van fer petites accions per arribar a la semblança en els dos gèneres, però per a acabar el camí que elles van començar nosaltres hem de seguir els camins que aquestes van emprendre.

Un exemple d’aquests és el camí que va començar una de les dones, ella es va reivindicar perquè les dones poguessin portar la mateixa vestimenta que els homes, aquest camí ha anat avançant perquè moltes dones avui en dia porten pantalons, però creiem que no està acabat ja que en certs països encara les dones porten faldilla ja que portar pantalons està mal vist, en escoles privades encara obliguen a les nenes a anar amb faldilla o en països àrabs encara han d’anar molt tapades.

  • Com visualitzeu la seva dedicació?

Les accions que han realitzat les nostres dones són visibles avui en  dia i de moltes maneres, alguns exemples són els textos que han escrit, les cançons que han compost, els quadres que han pintat.

Paula Cases, Hugo Bustos, Iker Padilla, Natàlia Cañadell, Ona Moreno, Roger Pamplona, Laia Bret

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>