SOM LLUM!!!!

El dia 26 vam començar el projecte Científic Artístic “Lighting Fields”, de projectes de franja de 4t. En aquest projecte ens estem endinsant en el món de les ones, la llum, el so i el color. El producte final d’aquest projecte és fer una instal·lació artística on aplicarem les propietats de la llum.

La setmana passada vam sortir al pati a fer-nos preguntes i filosofar. Hem arribat a conclusions com la següent: tots som llum, és a dir, els humans no seríem de cap color sense la llum, ja que els colors són reflexes de les ones. El negre atrapa completament la llum i fa que faci més calor. Hem arribat a aquestes conclusions pensant i plantejant-nos preguntes investigables. Divendres passat vam començar a fer experiments que seguirem fent aquesta setmana. Ones amb V heurística per practicar el mètode científic gràcies a una maleta d’òptica que tenim al SIX. El Pol Sirera i jo, l’Àlex Balateu, vam realitzar un experiment per descompondre la llum blanca amb un prisma en els seus colors primaris, el blau, el vermell i el verd. Després, ens vam plantejar que si podíem descompondre la llum blanca, també la podíem formar.  Vam agafar 3 llanternes, que són fonts de llum primària, una de cada color, i les vam enfocar cap al sostre. El resultat es pot veure a la imatge del principi. A sota, veiem la refracció de la llum visible al passar per un prisma. 

Valorem que en aquest projecte estiguem aprenent coses molt interessants i que ens plantegem moltes preguntes a partir del que aprenem. Seguirem a l’aula plantejant-nos preguntes, pensant hipòtesis i arribant a conclusions. Mentrestant, recordeu, SOM LLUM!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>