Cuinem un pastís de xocolata potent

En aquesta sessió hem fet un pastis de xocolata potent, recepta proposada per l’Adrián i la Maria. Ho hem fet els nois i noies de 1r d’ESO A a l’optativa de cuina. Hem seguit les indicacions que hi havia a la recepta: 5 rovells d’ou, 5 ous, 250 g de xocolata negra de cobertura, 250 g de mantega, 125 g de farina i 75 g de sucre.

Si t’animes a fer-ho, quan ho provis, estarà boníssim, ja ho veuràs!

Redactor i fotògraf: Ricardo Nita (1r d’ESO A)

NOTA DEL PROFESSOR: per problemes tècnics, les famílies no trobareu les fotografies de tot el procés a la Zona de famílies com és habitual. Amb una recepta com aquesta (és com un brownie sense nous) els alumnes han après a blanquejar (batre els ous i el sucre fins que dobla volum i agafa un color més blanc), han desfet la xocolata i la mantega al bany maria (en un fogó posem una olla amb aigua i, dins d’aquesta, un cassó amb els ingredients), han tamisat (passar la farina per un colador per evitar els grumolls) i han comprovat amb un ganivet si el pastís està cuit.

cuina_six_2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>