Crèdit de síntesi de 1r d’ESO

La setmana del 4 al 8 de febrer, els alumnes de 1r d’ESO vam treballar en grups el tema de la ciutat al llarg del temps. El primer dia vam fer diferents maquetes de la ciutat de Barcelona a l’època del Íbers, els romans, la ciutat medieval i la contemporània. Fer les maquetes va ser una mica complicat però divertit. Al final ens va sortir molt bé.

El crèdit de síntesi en general va estar bé però va ser molt intens. Les activitats van ser educatives, interessants i divertides; sobretot les que vam fer a l’aire lliure. Va ser interessant veure com vivien i el que feien els humans a Barcino fa temps. L’excursió que més ens va agradar va ser la del parc de la ciutadella perquè vam aprendre a orientar-nos per la ciutat descobrint llocs per nosaltres mateixos, amb les pistes que ens donaven.

Una cosa que ens va fer pena és comprovar que nosaltres mateixos estem contaminant tant, fent mal al medi ambient i a la nostra vida. No sabíem com fan el reciclatge de les escombraries. L’únic que no ens va agradar de l’Ecoparc és la pudor que feia, però suposem que és normal perquè són escombraries.

Vam aprendre moltes coses, a més de treballar en grups, ajudar-nos uns amb altres, a no deixar-ho tot per última hora, a fer tríptics, a combatre la por escènica a l’hora de fer les exposicions i que quan al grup hi ha algun company que no treballa molt, a la resta ens toca més pesat. També era el primer crèdit de síntesi que fèiem i va ser una mica estressant.

Ens agradaria repetir-ho cada trimestre amb temes diferents perquè és una manera d’aprendre i divertir-se a l’hora. Sabem que és molta feina pels professors, però és guay!!

Podeu veure aquí una presentació en Powerpoint.