Cicle formatiu tècnic en construcció i muntatge d’autocars

Arbúcies Breda Hostalric Massanes St Feliu St Hilari
Arbúcies Breda Hostalric Massanes Riells i Viabrea St. Feliu de Buixalleu St. Hilari Sacalm
Convenis amb les empreses: APA  

Segueix-nos a instagram:     

 

CARACTERÍSTIQUES DEL CICLE FORMATIU

Durada

  • 2176 hores lectives
  • 383 hores d’ FCT

Distribuïdes en 3 cursos acadèmics

distribució d’assignatures per curs

Primer curs

Segon curs

Tercer curs

El cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en construcció i muntatge d’autocars és fruit del conveni entre el Departament d’Educació, les empreses d’Arbúcies del sector de l’autocar (Ayats, Beulas, Indcar i Noge), la Pimec (patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya a Girona) i els Ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari Sacalm.

L’objectiu del conveni és donar resposta a la demanda de personal qualificat en el camp professional de la construcció i muntatge d’autocars. Concretament, existeix una demanda sostinguda de professionals que tinguin coneixements en instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària, caldereria, soldadura i pintura industrial. Per aquest motiu, el conveni vol fomentar tant la formació dels professionals que ja treballen al sector, com la dels joves que volen inserir-se en aquest camp professional. A través d’aquest conveni, s’impartirà un itinerari formatiu de 3 anys adaptat a les necessitats de la comarca que combina crèdits de dos cicles formatius independents. Així, s’impartirà el cicle formatiu de Grau Mitjà de manteniment electromecànic, que s’ha ampliat amb diferents unitats formatives del cicle formatiu de soldadura i caldereria ( soldadura en atmosfera natural, soldadura MIG-MAG i traçament i conformat de construccions metàl·liques ), un mòdul de pintura industrial així com un de disseny assistit per ordinador (CAD).

L’objectiu és que aquest cicle personalitzat el puguin cursar tant els estudiants que s’interessin per aquest camp professional i que tindran possibilitats de treballar en empreses del sector, com treballadors en actiu als que s’ofereix la possibilitat de completar la seva formació, bé fent unitats formatives soltes o tot el cicle, i obtenir la titulació corresponent.

La formació en alternança permet un estret lligam entre el món educatiu i el món laboral. De tal forma que durant el primer curs del cicle formatiu, es pugui fer el mòdul de formació en centres de treball (FCT), mentre que durant el segon i el tercer curs, es pugui fer un contracte laboral de fins a 20 hores setmanals en alguna de les empreses col·laboradores.

 

De què treballaràs?
Mecànic de manteniment en empreses carrosseres.
Soldador d’estructures metàl·liques.
Manteniment electromecànic.
Muntador d’automatismes elèctrics i pneumàtics.
Pintor de vehicles.

On treballaràs?
En indústries carrosseres d’autocars i de fabricació de productes per aquests automòbils. Empreses de manteniment elèctric i mecànic. Empreses de construcció de maquinària industrial.

 

Titulació obtinguda un cop acabat el cicle formatiu
  • Títol de Tècnic en Manteniment electromecànic.
  • Un Certificat acadèmic de les unitats formatives del CFGM de soldadura i caldereria (Soldadura en atmosfera natural, soldadura MIG/MAG i el de Traçament i conformat en construccions metàl·liques).
  • Un Certificat de Pintura industrial.
  • Un diploma conjunt entre les empreses i l’institut del projecte formatiu desenvolupat.

 

Requists per accedir a la Formació professional de grau mitjà
  • Per accedir als cicles formatius de grau mitjà cal tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) o equivalent a efectes acadèmics.
  • També s’hi pot accedir si s’ha superat la prova d’accés corresponent. Per accedir als cicles formatius de grau mitjà mitjançant la prova d’accés cal, en l’any de de la prova, tenir com a mínim 17 anys.

 

 

Informació dels cicles de grau mitjà
Informació per a l’accés a un cicle de grau superior