Persegueix la il·lusió


La clau de l’educació no és ensenyar, és despertar

Ernest Renan

Avui celebrem modestament i en format digital el que hauria de ser un acte de graduació a l’alçada del que us mereixeu, però les circumstàncies han estat les que són, i les coneixeu sobradament.

Per aquesta raó em vull remuntar uns quants anys enrere, i us convido a tancar els ulls i recordar…

És divendres, 12 de setembre de 2014. Són casi les 9 h. del matí. Esteu a punt de pujar les escales del porxo que condueix al vestíbul del centre. Les llistes de companyes i companys estan penjades a les portes de vidre i els nervis us envaeixen la panxa:  casi no heu dormit i us costa trobar el vostre nom a la llista…començàveu la secundària. Uns a l’Institut Sant Andreu, i ,la gran majoria, al Roig,  la que serà casa vostra durant tots aquests anys.

A la motxilla portàveu l’agenda, l’estoig i poc més per passar el primer dia d’institut. Això sí, dúieu molt espai buit per ocupar amb experiències que ompliran no sols la vostra motxilla…també la vostra vida.

Han passat sis anys des d’ençà: caminades per la muntanya, bicicletades, colònies, bateig de mar, Berlin, esquiada a la neu, visita a l’exili…  i ara toca tancar aquesta  motxilla i preparar una altra.

Al llarg d’aquests anys els vostres professors han treballat per ampliar les vostres finestres perquè podeu mirar el món més enllà de qualsevol frontera. D’alguna manera, i conjuntament amb els/les vostres mares/pares, hem intentat contribuir a crear persones que siguin capaces de fer coses noves, sense repetir el que han fet altres… perquè l’OCASIÓ CAL CREAR-LA…NO HEU D’ESPERAR A QUÈ US ARRIBI.

En la nova motxilla que preparareu el proper setembre no oblideu de ficar els nostres records i aquests ingredients d’una recepta màgica que us farà arribar molt lluny:

  1. Respecte: afrontar la vida no és fer únicament el que vols, és saber respectar el que volen fer els altres.
  2. Imaginació: Sigueu vosaltres mateixos. No perdeu mai la vostra essència.
  3. Perseverança: Només quan no intentem les coses és quan no hi ha cap possibilitat d’aconseguir-les.
  4. Empatia: Intenteu comprendre l’altre i saber posar-vos en el seu lloc.
  5. Optimisme: El somriure costa menys que l’electricitat… i us proporcionarà molta més llum.
  6. Voluntat: Hi ha una força molt més poderosa que l’electricitat, el vapor o l’energia atòmica: és la voluntat.
  7. Sinceritat: sigueu honestos amb els altres i amb vosaltres mateixos.
  8. Il·lusió: Allò perenne és un desig, però allò etern és la il·lusió. Perseguiu sempre quelcom que us il·lusioni perquè tot allò que podeu imaginar es farà realitat.

Per fi hem arribat al moment en què heu d’aprendre a volar sols. Sortir de casa i fer la vostra vida amb la motxilla que tots hem contribuït a preparar. I ara, un últim consell, recordant al gran Charles Chaplin: La vida és una obra de teatre que no permet assaigs. Per això, canteu, rieu, balleu, ploreu i viviu intensament cada  moment de la vostra vida, abans que el teló baixi i l’obra acabi sense aplaudiments.

 

BONA SORT!

Persegueix la il·lusió

Tenim un somni

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>