Carnestoltes 2020 a l’Institut Esteve Albert

Ahir divendres 21 de febrer vam celebrar el carnestoltes. Tots els grups de 1r fins a 4t d’ESO van participar i oferir un gran espectacle a tots.

Aquí us deixem amb els guanyadors:

1r D al millor grup en la categoria d’originalitat.

4t C al millor grup entre els tercers i quarts d’ESO.

2n A al millor grup entre els de 1r i 2n d’ESO

Fem química a la UB

El passat 5 de febrer els alumnes que cursen la matèria de química van anar a la facultat de química de la Universitat de Barcelona. Van poder treballar als laboratoris fent reaccions i experimentant amb diverses substàncies. Aquí teniu un recull de les imatges d’aquell dia.

L’AUTORA PILAR GARRIGA ENS PARLA SOBRE BORNEO

Divendres 7 de febrer els alumnes de 1r d’ESO van assistir a les xerrades que Pilar Garriga ens va oferir sobre la lectura del seu llibre Un estiu a Borneo. Però a més de comentar les aventures que el protagonista, en Martí, viu enmig dels orangutans, l’autora ens va parlar també dels perills que suposa la ingesta excessiva de l’oli de palma, que comporta la tala de centenars d’hectàrees de selva i l’expulsió de persones i animals del seu hàbitat natural. A més, vam veure alguns vídeos sobre el comportament dels simis i les seves similituds amb els humans.
Els alumnes van poder preguntar a Pilar Garriga tot allò que els inquietava i van lliurar-li les cartes que li havien escrit a classe, a més d’una entrevista que l’autora s’ha compromès a respondre via correu electrònic.
El llibre que segueix Un estiu a Borneo és L’home del bosc, i hi ha molts nois i noies que tenen ganes de llegir-lo.

‘Quand pour la Chandeleur le soleil est brillant, il fait plus froid après qu’avant’. 

Aquesta setmana els alumnes de l’optativa de francès de 2n, 3r i 4t d’ESO han celebrat “La Chandeleur”, una festivitat molt important a França, considerada el dia nacional de les crêpes. La Candelera, en català, se celebra el dia 2 febrer, i és una festa tradicionalment pagana.
Per atreure la bona sort, les crêpes durant aquest dia s’han de fer de la següent manera: Llençar la crêpe, mentre que a l’altra mà s’agafa una peça d’or o daurada, rodona i brillant com el sol. Atenció! Si la crêpe ‘aterra’ correctament a la paella, es diu que el proper any estarà carregat de bons auguris, en canvi, si cau a terra…tindrem un any de mala sort!
Els alumnes de l’INS Esteve Albert han gaudit molt d’aquesta jornada especial i ells mateixos han cuinat les seves crêpes.
Us deixem una dita d’aquest dia:
‘Quand pour la Chandeleur le soleil est brillant, il fait plus froid après qu’avant’.
Christine Müller i Carlota Oliet

                

Primer concurs de Bibliotràilers Institut Esteve Albert

L’Institut Esteve Albert convoca el primer CONCURS de BIBLIOTRÀILERS adreçat a tot l’alumnat del centre, amb l’objectiu de dinamitzar i promoure la lectura, la cultura i les biblioteques.

D’entre tots els projectes presentats es premiaran els 3 millors  amb entrades per un Escape Room (primer premi), un centre d’escalada (segon) i el cinema (tercer).

Podeu trobar tota la informació sobre el concurs, bases i premis a: https://bit.ly/2NPGje2