Revista Escolar Digital

El curs 19-20, l’institut entra en el projecte Revista Escolar Digital, mitjançant l’optativa de 3r d’ESO Fem una revista i les col·laboracions d’alumnes d’altres cursos.

La Revista Escolar Digital (RED) proposa la creació d’un mitjà de comunicació gestionat per alumnes, dinamitzat per professors i coordinat per periodistes. Es crea un sistema en xarxa que permet que les diverses redaccions d’alumnes comparteixin continguts i experiències amb estudiants d’altres instituts. A banda de fomentar l’esperit crític i desenvolupar les competències lingüístiques i comunicatives, el projecte també busca treballar les habilitats digitals dels estudiants.

La revista s’organitza en diferents seccions:

  • Actualitat: Practiquem la redacció de notícies i fotonotícies sobre temes d’actualitat, siguin de l’escola o de proximitat. Els continguts quedaran categoritzats segons les àrees temàtiques (Cultura, Esports, Ciència i Vida). 
  • Opinem: Escrivim articles d’opinió per fomentar l’esperit crític dels redactors i redactores. Es pot incloure la subsecció Cartes al Diari: un espai de participació d’altres alumnes oberta al conjunt de la comunitat educativa. 
  • Persones Extraordinàries: Fem entrevistes a persones que tinguin algun talent especial o històries interessants per explicar-nos (companys i companyes, persones conegudes, docents, avis i àvies…). Proposem dues subseccions: Talents Ocults (per fer conèixer els talents de companys i companyes) i Memòria de la Gent Gran (per explicar les històries dels nostres avis i àvies). 
  • Junior Report GO: Aprenem a fer crítiques i cròniques de les activitats que proposem i que cobrim com a periodistes professionals. Exemple: Fem una sortida a una estrena del teatre i en fem una crítica. 
  • Tema del Mes: L’última setmana de cada mes proposem un tema d’actualitat global vinculat a Junior Report que treballarem en xarxa amb totes les escoles RED mitjançant reportatges, contingut multimèdia, articles, entrevistes… 
  • Quin Fake!: Cada mes presentem una notícia falsa i la desmuntem per aprendre a detectar aquest tipus d’informacions. 

Més endavant, us farem arribar l’enllaç a la revista.