Sant Jordi 2018

El passat dia 23 d’abril, al nostre institut els alumnes de 3er van organitzar una venda de punts de llibre que es podien dedicar. Els punts, els van fer a tutoria amb la temàtica de Sant Jordi i eren venuts per 0,50€ amb l’objectiu de guanyar diners per fer el viatge de final de 4rt. d’ESO del curs vinent.

També es va fer una venda de roses i llibres, per a recaptar més diners. Les roses eren a 4€ i els llibres entre 15 i 20€.

Segons el primer balanç del gremi de llibreters de Catalunya el llibre més venut de literatura de Ficció Catalana aquest Sant Jordi ha estat ”La Força d’un Destí” de Martí Gironell, guardonat amb el premi de lletres catalanes Ramon Llull; es tracta d’un llibre que tracta dels homes que volen més de la seva vida i complir els seus somnis. El segon més venut és ”Jo sóc aquell que va matar Franco” de Joan Lluis-Lluis, que explica la història dels testimonis de l’època franquista. El tercer més venut és ”La dona a la finestra” de A. J. Finn que explica la història d’una dona sola i vulnerable, reclosa a casa seva, veu des de la finestra una cosa que no hauria d’haver vist. Però ningú no la creu.

Els més venuts de literatura infantil i juvenil són ”Contes de bona nit per a nenes rebels” d’Elena Favili i Francesca Cavallo i ”Contes de bona nit per a nenes rebels 2” de les mateixes escriptores de la primera part, que tenen la idea de fer veure a les nenes que poden ser  el que vulguin ser i no el que marquen els estereotips. I el tercer més venut ha estat ”El meu primer llibre de Sant Jordi” de Màriam Ben-Arab Canela, que és un llibre infantil que explica la història del cavaller Jordi, la Princesa i el Drac.