Els projectes de tecnologia a l’institut

Article realitzat per Cristian  Ramírez.

Els projectes de tecnologia de l’INS El Pedró són sempre molt interessants, per això volem explicar-vos en aquest article els que estan programats a tots els cursos d’ESO d’aquest any. Hem tingut la col·laboració del professor Jaume Salvat, que ens ha ajudat a fer-ne un resum.eines

A  1r d’ESO:

·Construcció amb materials reciclats:  L’alumnat construeix un estoig amb materials reciclats.

·Inventar un projecte que no existeix:  L’objectiu és crear objectes, eines o simplement estructures que no tinguin forma comú o que no existeixin.

·Clauer amb forma de peça de dòmino: Amb un tros de fusta, el tallarem de forma rectangular i amb una foradadora posarem els números de forats que nosaltres vulguem.

·Marc de fotos: Amb un rectangle de cartró, faran un marc de fotos. També, si nosaltres volem, al final podrem decorar les parts que envolten la foto.

domino                 tangram

projectes1r           marcs-fotos

A 2n d’ESO:

·Joc de pols:  L’estructura és lliure, tothom pot fer-ho de la forma que vulgui. Sota aquesta estructura, hi ha una pila, connectada a un filferro que condueix l’electricitat. Aquest filferro el passarem amb diferents formes por sobre de l’estructura, fent un circuit. Al final hi haurà una bombeta, la qual s’encendrà quan nosaltres toquem el filferro.

·Làmpada:– Aquest projecte es fa quan s’acosta el Nadal. Amb algun material reciclat, haurem de construir una làmpada que il·lumini una estància petita.

joc-polslamparesxemeneia

A 3r d’ESO:

· Projecte d’estructures :  Pont amb materials diversos, com palets de gelat i/o palletes. Per dur a terme aquest projecte, el professor va començar dividint la classe en grups de 3-4 persones. Aquest any, en tenim un total de 100 palets per grup que ens els porta el professor. Seguidament, hem de fer un esquema de com serà el pont, i quan ja tinguem totecnotes les mides, podem començar amb la construcció d’aquest. El pont ha d’aguantar un mínim de 2 quilos.

·Projecte de soldadura tova :  Es fa un cub de filferro, subjectat per una base. En aquest cas, vam haver d’utilitzar tires de filferro i un soldador. Primerament, vam tallar fils de filferro i els vam unir cremant les extremitats amb el soldador. Amb unes alicates vam donar-li forma quadrada, fins arribar a formar un cub.

·Macro-projecte :  Aquest últim projecte es més complicat i laboriós, perquè és un mecanisme. Hem de fer una estructura, en la qual, aplicant una força, s’aconsegueix una reacció. En aquest projecte, l’estructura que s’ha de fer es variable, ja que es por fer la que vulguis. L’any passat, un grup va fer una caixa de música amb una ballarina.

A 4d’ESO:

·Projectes d’electrònica: Disseny i construcció de circuits electrònics amb aplicacions diverses. 

·Macro-projecte: – Macro-projecte de robòtica submarina en col·laboració amb la universitat politècnica de Girona. 

Donem les gràcies al professorat de tecnologia per ensenyar-nos a fer tots aquests projectes!robotica3-1-1024x575