Dia mundial de la poesia

Coincidint amb l’arribada de la primavera, la Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar-lo, al nostre institut hem llegit el poema de Marc Granell “La poesia” en 10 llengües diferents: català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, eusquera, àrab, llatí, hindi i romanès.

Aquest poema, escrit per Granell en català, s’ha traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la creació poètica. Podeu veure totes les traduccions en aquest enllaç.

També podeu escoltar les lectures en vídeo, amb la veu dels  traductors voluntaris a la pàgina de la Institució de les Lletres Catalanes.

 Dia de la poesia 2018
L’INS El Pedró de l’Escala ens hem afegit a la gran festa de la paraula i de les lletres promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, qui celebra i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana (d’Alacant a L’Alguer i des de la Franja a Puigcerdà).

Aquest acte és una bona manera de millorar la cohesió social del centre, d’acostar-se a la lectura poètica i de valorar la riquesa cultural i lingüística de la nostra comunitat educativa.

A la taula de destacats de la biblioteca teniu totes les traduccions del poema a la vostra disposició.