Article fet per Yassir i Nihad
Al Marroc celebrem el cap d’any amb la família, mengem junts i passem la nit. Després de las 12 de la nit, els joves sortim a jugar a futbol amb els amics o ens entretenim amb la play.
Nosaltres no li donem molta importància a aquesta data, perquè no és una tradició del Islam; no es mengen els 12 raïms, però sempre s’ajunta tota la família i s’ho passen molt bé.
El menjar que es sopa aquella nit és carn, de segon plat es menja pastís i després caramels i fruita.
Es decoren els carrers de la ciutat amb llums i banderoles, però no és la mateixa decoració que en els països d’Europa.
ARA US EXPLICAREM DUES RECEPTES TÍPIQUES DEL MENJAR MARROQUÍ:
Briwat de pollastre (Triangles de pollastre) INGREDIENTS:
– 1 Pollastre –Gingebre en pols -Oli de gira-sol -3 ous -Sèsam i ametlles – 40 grams de Julivert -5 cullerades de sucre – safrà i sal
– 2 cullerades de mel -1 paquet de fulles brick 1cullerada de mantega -Pebre negre
ELABORACIÓ:
1- Es fregeixen les ametlles en abundant oli, es retiren quan estiguin daurades i es posen sobre un paper absorbent.
2-Quan es refredin es trituren a la picadora, després s’estova la mantega al microones i es barreja amb el sucre i tot seguit amb les ametlles i canyella.
3-Es remou tot fins a formar una pasta compacta.
4- La massa, que és molt fina, es divideix en quatre tires.
5- En cadascuna d’elles col·loquem una porció d’ametlla i la empaquetem en forma de triangle.
6- Els col·loquem en una safata de forn i en pocs minuts observarem que es dauren, després de pocs moments els retirem, i els pintem amb mel i sèsam.
Tajine ( plat de carn i prunes)
INGREDIENTS :
– 1kg de carn – Sèsam
-2 cebes -Prunes
-Oli de gira-sol – Sal
-1/2 cullerada de gingebre -Julivert
-1/2 cullerada de comí -1 cullerada de cúrcuma
ELABORACIÓ:
1- En un recipient posem la ceba, l’oli, el gingebre, el comi, la cúrcuma, la sal i el julivert .
2- Barregem tot molt bé amb els trossos de carn, el tapem i ho deixem reposar entre 15 i 30 minuts.
3- Agafem un tajine, posem al mig la carn amb la barreja i ho deixem cuinar 45 minuts.
4- Quan s’hagui cuinat, hi posem a sobre el sèsam i les prunes.
Esperem que us hagi agradat aquesta explicació i si us ve de gust feu alguna d’aquestes receptes. Són uns plats molt bons de la cultura marroquina!