Com se celebra el cap d’any al Marroc

Article fet per Yassir i Nihad

Al Marroc celebrem el cap d’any amb la família, mengem junts i passem la nit. Després de las 12 de la nit, els joves sortim a jugar a futbol amb els amics o ens entretenim amb la play.

Nosaltres no li donem molta importància a aquesta data, perquè no és una tradició del Islam;  no es mengen els 12 raïms, però sempre s’ajunta  tota la família i s’ho passen molt bé.

El menjar que es sopa aquella nit és carn, de segon plat es menja pastís i després caramels i fruita.

Es decoren els carrers de la ciutat amb llums i banderoles, però no és la mateixa decoració que en els països d’Europa.

ARA US EXPLICAREM DUES RECEPTES TÍPIQUES DEL MENJAR MARROQUÍ:

Briwat de pollastre (Triangles de pollastre)                                           INGREDIENTS:

– 1 Pollastre                           –Gingebre en pols             -Oli de gira-sol                        -3 ous                           -Sèsam i ametlles                   – 40 grams de Julivert           -5 cullerades de sucre            – safrà i sal

– 2 cullerades de mel               -1 paquet de fulles brick                   1cullerada de mantega           -Pebre negre

ELABORACIÓ:

1- Es fregeixen les ametlles en abundant oli, es retiren quan estiguin daurades i es posen sobre un paper absorbent.

2-Quan es refredin es trituren a la picadora, després s’estova la mantega al microones i es barreja amb el sucre i tot seguit amb les ametlles i canyella.

3-Es remou tot fins a formar una pasta compacta.

4- La massa, que és molt fina, es divideix en quatre tires.

5- En cadascuna d’elles col·loquem una porció d’ametlla i la empaquetem en forma de triangle.

6- Els col·loquem en una safata de forn i en pocs minuts observarem que es dauren, després de pocs moments els retirem,  i els pintem amb mel i sèsam.

.

  Tajine ( plat de carn i  prunes)

INGREDIENTS :

– 1kg de carn                        – Sèsam

-2 cebes                                  -Prunes

-Oli de gira-sol                       – Sal

-1/2 cullerada de gingebre         -Julivert

-1/2 cullerada de comí               -1 cullerada de cúrcuma

ELABORACIÓ:
1- En un recipient posem la ceba, l’oli, el gingebre, el comi, la cúrcuma, la sal i el julivert .

2- Barregem tot molt bé amb els trossos de carn,  el tapem i ho deixem  reposar entre 15  i  30 minuts.

3-  Agafem un tajine,  posem al mig la carn amb la barreja i ho deixem cuinar 45 minuts.

4- Quan s’hagui cuinat, hi posem a sobre el sèsam i les prunes.

Esperem que us hagi agradat aquesta explicació i si us ve de gust feu alguna d’aquestes receptes. Són uns plats molt bons de la cultura marroquina!