Pi-relats pel dia de Pi

En una anterior notícia ja us vam explicar que el 14 de març és una celebració que commemora la constant matemàtica π (pi) perquè en el format de calendari mes/dia, 3/14  representen els tres dígits més significatius d’aquest nombre irracional.

En motiu d’aquesta data, l’àmbit de matemàtiques ha proposat als alumnes de 1r d’ESO que elaborin, per grups, un Pi-relat.

Però…. Què és un Pi-relat? Un Pi-relat és un microconte on s’amaga el número pi, és a dir, el número de lletres de cada paraula es correspon amb les xifres decimals del número pi. Com les xifres de pi són 3 ́141592653589… en la frase que han construït la primera paraula té tres lletres, la segona una, la tercera quatre, la cinquena una, la sisena cinc…

Heus aquí un recull d’aquestes petites creacions:

  • Sóc a casa i estic esmorzant un plàtan súper tou. Estic berenant melmelada, bikinis, formatges, tot de cop engreixa molt.
  • Era a casa i elles lluitaven al lavabo. Quant van elles somriure? Ofereixen guerres infinites que no són boniques. Prou!
  • Vas a casa a dinar macarrons al terrat, aigua amb sucre. espavila dormilega arribes tardíssim has de fer edificis alts.
  • Vas i vens, i torno atrotinat de tantes coses que porto, segueixo passejant atordit, feliçment per tu puc sentir-me amat.

    Les trobareu també  publicades a la secció del Creamat. Us facilitem l’enllaç:

    http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/index.php/convocatòries-/1413-pi-relats-pel-dia-de-pi

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>