Participació en la 4a Lliga de Debat

Text: Laura Casulleras i Joan Heras

Un any més –i ja en sumen quatre- el nostre Institut participa a la Lliga de debat que organitza la Xarxa Vives d’universitats dels països Catalans. Aquesta Lliga pretén potenciar el debat –la capacitat d’argumentar i d’exposar amb convenciment idees- com a eina essencial de formació d’una ciutadania madura, crítica i responsable. A partir d’un tema proposat –en aquesta edició: “Calen les fronteres entre els països?”- cada equip ha de preparar una argumentació sòlida tant pel que fa al “sí” com al “no”. Pocs minuts abans de cada debat un sorteig decideix la posició que ha de defensar cada equip.

Aquesta fase de debat es du a terme en diverses universitats. Nosaltres sempre participem a la fase local que organitza la Universitat Pompeu Fabra i l’experiència –l’ambient, els nervis, el treball d’equip, la voluntat de fer-ho bé…- fan d’aquests dies un moment molt important pels membres de l’equip.

En aquesta edició, el nostre equip està format per la Mariana Núñez (4t ESO A), la Kelin Sánchez (1r Bat A), el Dani Muñoz (1r Bat B), el julio García i la Nicole Capriles (2n Bat B) i amb el suport entusiasta de la Valentina Londoño (4t ESO A).

Aquesta primera fase de la Lliga de debat es farà entre el divendres 22 i el dilluns 25 de febrer. No us podem dir a quina hora els tocarà debatre -com a mínim en faran tres- perquè això es decidirà el divendres a primera hora. De seguida que el sorteig determini l’horari trucarem a l’Institut perquè tothom en tingui coneixement. Evidentment, si podeu i voleu venir a veure’ls en directe en plena actuació, sereu molt i molt benvinguts i benvingudes.

Moltes gràcies a les persones que heu aportat temps, comentaris, consideracions i preguntes durant aquest període de formació i d’entrenament i gràcies a tots i totes que us tocarà fer alguna guàrdia nostra durant aquests dos dies.

Vagi com vagi la Lliga, allò que és un fet indiscutible i molt valorable és que el nostre equip representarà amb molta dignitat el nom del nostre institut i serà la veu única dels centres públics del nostre barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>