L’iceberg de la violència de gènere

Aquesta setmana al centre hem estat realitzant un seguit d’activitats entorn del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que cada any se celebra el 25 de novembre. Dins del programa d’activitats, els alumnes de 1ESO han participat en un taller sobre la violència de gènere conduït per la Marta del Punt JIP.

L’iceberg que servia per emmarcar la dinàmica mostra a la perfecció fins a quin punt hi ha situacions invisibles i subtils que, donat que no són explícites, no detectem com a violentes o agressives i que en realitat sí que ho són o en són la gènesi. Es dona un procés de violència gradual que també es pot explicar amb una metàfora que il·lustra la síndrome de la granota bullida: si tires una granota en aigua bullent, la granota surt de seguida. Però si la llences a l’aigua i vas pujant la temperatura a poc a poc, la granota mor bullida. Això passa amb la violència. Els agressors no són persones que un dia, del no res, claven una bufetada. Cuinen una situació de violència psíquica suficient per agredir i que no hi hagi conseqüències.

Àlbum de fotos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>