Al Servei de Microscòpia de la UAB

Vam anar a la Universitat autònoma de Barcelona (UAB), al Servei de microscòpia. Allí, els alumnes de Batxillerat científic van poder entendre les diferències entre el microscopi òptic i l’electrònic (tant el de transmissió com el de rastreig) i van veure com es poden fer les preparacions microscòpiques, tan diferents de les que fem al laboratori de l’institut.

Com a autèntics científics, es van moure per les mostres, des d’una mosca a un tros de xapa de cotxe, veient-les a uns 10.000 augments!!. També els hi van explicar les possibles aplicacions comercials i científiques de l’observació amb aquests tipus de microscopi.

Les del pol·len, la foto de la mosca drosòfila, la de la papallona i la de la xapa de cotxe estan fetes amb el microscopi de rastreig o escànner (SEM) que només pot observar tot tipus de superfícies. Les altres de les cèl·lules del fetge i del cervell són fetes al microscopi de transmissió (TEM) que observa estructures interiors i per tant làmines molt primes.

Però el que més els va impressionar, per les cares que posaven, va ser veure els estudiants universitaris, només un parell d’anys més grans que ells mateixos, per les sales d’estudi del Campus i les zones d’esbarjo. Fins i tot, vam trobar una colla de castellers que es preparaven per muntar un castell humà, tot en ebullició. El futur que els espera…

Fotografies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>