Convocatòria Reunió informativa sobre les PAU

Benvolguts pares i alumnes,

Us convoquem a la reunió de pares i alumnes (conjuntament) de 2n de Batxillerat que se celebrarà el proper dimecres 20 de febrer a les 19:30 h amb el següent ordre del dia:

  • INFORMACIÓ SOBRE LES PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT (PAU) 2019.

La reunió tindrà lloc al menjador i serà conduïda per la secretària del centre, la Sra. Gemma Coll, el coordinador de batxillerat, el Sr. Albert Riera i la tutora de 2n de batxillerat, la Sra. Sònia Torruella.

Assistència de l’alumnat de Batxillerat a les JPO de la UdG

Es tracta d’una jornada d’informació i promoció dels estudis universitaris que imparteix la UdG. Aquest any, per primera vegada, també hi ha assistit l’alumnat de 1r de Batxillerat, en considerar l’equip de tutors que és molt positiu que, ja durant aquest primer curs, prenguin contacte amb la universitat i amb els estudis especialitzats que ofereix. 

Els estudiants s’han repartit, en funció dels seus interessos i motivacions,  entre els campus de Barri Vell, Montilivi i Centre (Facultat de Medicina i d’Infermeria), així com també a l’Escola Universitària ERAM i a l’EUSES (Parc Martí i Julià de Salt).

Recordeu que el proper dissabte dia 18 de maig hi haurà una jornada de portes obertes per a famílies.

Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO

Cada any es convoquen proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’etapa.

Els tres requisits que han de reunir els alumnes per poder presentar-se a aquestes proves l’any 2019 són:

Primer.- Haver finalitzat l’ESO l’any 2017 o 2018. Segon.- Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l’any 2019. També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2019 sempre que compleixi alguna de les condicions següents: – Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari. – Trobar-se en procés d’obtenció d’un permís de treball (alumnat estranger). – Ser esportista d’alt rendiment. Tercer.- Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de cinc matèries suspeses.

En aplicació d’aquests requisits, queden exclosos de les proves els alumnes inscrits per repetir 4t d’ESO en el present curs 2018-2019. En canvi, hi poden concórrer els alumnes que estan matriculats a ensenyaments d’adults o a l’Institut Obert de Catalunya, sempre que compleixin els tres requisits abans esmentats. Trobareu tota la informació clicant aquí. 

El termini de presentació de sol.licituds d’inscripció finalitza el 14 de febrer. 

L’Institut Carles Rahola dona suport a les “Master Class” de Filosofia

En els mesos de febrer a abril, diferents professors universitaris imparteixen “classes magistrals” de Filosofia, adequades especialment per a l’alumnat de Batxillerat.

Es tracta de revisar aspectes bàsics del pensament de Plató, Descartes, Locke o Nietzsche. Aquestes classes, promogudes per l’”Associació Filosofia, Ara”, es fan a la Biblioteca Carles Rahola, del centre de la ciutat de Girona, i es poden consultar clicant en la web de l’associació, des d’on també es pot sol·licitar gratuïtament una plaça per a assistir-hi. Totes les classes se certifiquen als participants.

El nostre Institut, com molts altres, hi dona suport.

 

“Crash course” intensiu per a 25 alumnes de 4t d’ESO: “Understanding Europe”

La Unió Europea intervé en molts aspectes de la nostra vida diària però els ciutadans europeus no estan gaire informats sobre què passa a Brussel·les. Un grup de 25 alumnes d 4t d’ESO podran formar-se mitjançant un curs intensiu organitzat per la EYP, que tindrà lloc el dilluns 11 de març de 2019, a l’Auditori del Centre Cívic Ter, no lluny del nostre Institut.

Serà impartit per dos especialistes de l’equip EYP. Durant les 4 hores del “crash course” es podrà aprendre les bases de la història de la Unió Europea, les seves institucions i els debats actuals. La tècnica gira al voltant de un joc temàtic, “Europe in four corners”, una “Question pool” i diferents tallers.

És la primera vegada que es fa al nostre Institut i confiem que sigui un èxit.

“L’Esclau del Mercadal” de Dolors Garcia Cornellà

L’alumnat de 3r ha tingut l’ocasió de conèixer l’autora del llibre que ha llegit aquest primer trimestre, cosa que els ha acostat la lectura i al fet d’escriure. La Dolors els va explicar com li va sortir aquesta novel·la històrica ambientada a Girona i què és el que s’ha de tenir en compte per fer un llibre d’aquestes característiques.

Experiències matemàtiques, prohibit no tocar

L’alumnat de 2n ESO i part de 1r. ha visitat l’exposició itinerant d’Experiències Matemàtiques, PROHIBIT NO TOCAR, a la Casa de Cultura de Girona. La mostra està presentada i organitzada pel museu de Matemàtiques de Catalunya amb seu a Cornellà de Llobregat. Recull una mostra interactiva amb un material de caràcter manipulable i lúdic de diferents nivells de dificultat, pensat per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants. Es presenten petits reptes i es mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica que no requereixen coneixements específics previs.

En aquesta visita l’alumnat ha tingut l’oportunitat d’interactuar amb materials, per descobrir i/o aprofundir en diferents conceptes matemàtics. És una exposició organitzada en diferents mòduls que mostren aspectes intuïtius i visuals de les matemàtiques i que fan emergir la presència d’aquesta ciència en el món que ens envolta. Amb aquesta activitat s’han treballat els valors de l’aprenentatge, la diversió, la perseverança, la paciència, l’èxit, la motivació…

Sortida d’esquí 2n ESO

Els passats 16, 17 i 18 de gener els alumnes de 2n ESO de l’Institut Carles Rahola van anar a l’esquiada anual coordinada pel departament d’Educació Física amb l’objectiu de treballar els valors de l’esport i companyonia. Els alumnat i professorat acompanyants es va allotjar a l’hotel El Prado de Puigcerdà.

Els alumnes van gaudir de la neu, tot aprenent a esquiar, amb un equip de monitors especialitzats del Camp Base de Llívia que els van portar a les estacions d’esquí de Font-Romeu i Les Angles.