Jornada de filosofia de Girona 2018

El proper divendres 14 de desembre, tot l’alumnat de 2n de Batxillerat de l’Institut Rahola participarà, juntament amb els d’altres 5 Instituts de la demarcació, a la 10a Jornada de Filosofia de Girona. Enguany el tema és “Amistat, per a què?” La web de treball, on hi ha tota la informació la podeu trobar clicant aquí.

Els estudiants participaran en debats, presentaran comunicacions, escoltaran una ponència magistral, etc., a més de gaudir d’una actuació musical, de la convivència amb casi 300 preuniversitaris i d’haver treballat en el campus virtual des de fa setmanes.

Està anunciat al directori de la XTEC. Accediu a la informació clicant aquí.

Video promocional 

Nou sistema pagament aportació AFA

Els membres de l’AFA volem agraïr a totes les famílies que heu fet l’aportació a l’associació ja que, que amb tot això, podrem fer que els nostres fills puguin gaudir d’uns serveis ampliats, tals com l’assessorament psicopedagògic, així com el servei de biblioteca.

Des de la junta hem sabut de les dificultat que hi han hagut per poder pagar. Per això a partir d’ara es podrà fer el pagament amb codi de barres a “La Caixa”. Per descarregar-lo podeu clicar aquí.

La Junta de L’AFA anima a les famílies, que no han fet el pagament, a fer-lo amb aquest nou sistema, ja que els beneficis d’aquesta associació són per els nostres fills i filles. Ajudem que l’institut dels nostres fills i filles tingui una bona ajuda de associació de L’AFA. Apunteu-vos-hi!

Visita a la protectora d’animals

Tornem a ser el grup de 2n A! Estem dins el projecte Entrena’t i avui  hem anat a la protectora (APAPE) del Pla de l’Estany ( Banyoles).

Hem arribat cap a les 10. Estan fent obres i estava tot molt enfangat degut a la pluja d’aquests dies. Ens ha vingut a rebre en Buggy, un voluntari de la gossera. El primer que hem fet ha estat entrar al “pipican” (el tancat que tenen per deixar anar alguns gossos). Han deixat anar a 3 gossos i hem rigut molt perquè tota l’estona saltaven al nostre voltant. Hem quedat ben bruts!!!

Després hem anat a conèixer tot els gossos que estaven tancats. En tenen uns 50!. Eren tots molt macos. En Buggy ens ha tret 4 gossos per passejar: En TANGO que té 10 mesos. És de color negre i molt tranquil. La MIKA que té 8 mesos i sembla un tigre. En NINO que té 2 anys i és molt carinyós. En BILL (la Paula li diu en Jump perquè salta molt). Té 3 anys i és blanc i negre.

Si voleu anar-hi de voluntaris podeu ajudar tots els dissabtes de 11 a 13h i els dimarts tarda de 15 a 17h. Podeu ajudar també d’altres formes. Podeu fer donacions econòmiques i materials. Sempre fa falta pinso, i material de neteja (sobretot llexiu), També falten mantes. A la classe de la Montse Miquel farem una capsa on podreu dipositar mantes velles o altres estris de neteja.

Si voleu més informació: www.protectoraplaestany.cat

Educació vial

Som el grup 2n A. Avui hem fet una petita excursió al Pavelló de Palau. Allà ens esperaven en Pere i en Sam per fer-nos una xerrada d’educació vial. Fa uns dies va venir en Jesús, un policia municipal de Girona per fer-nos una xerrada sobre la conducció responsable sobre d’una bicicleta “Mou-te en bici”.

Ens hem divertit molt. Primer ens han fet una petita xerrada sobre educació vial, i després hem fet pràctiques. Uns anàvem amb bici en un circuit preparat i els altres feien de vianants. I després hem canviat els papers.

Hem sortit molt conscienciats de la importància de seguir les normes de trànsit per evitar accidents i fer-nos mal.

Us deixem unes fotos!!!!

Signatura del conveni “La grada suma”

Aquest dilluns 26 de novembre s’ha signat a l’institut, el conveni per un any més del projecte “La Grada Suma, amb valors sempre guanyem” que impulsa el Consell Esportiu del Gironès i pretèn vetllar per promocionar els valors de l’esport en tota la societat.

L’acte, que s’ha dut a terme a les 11h del mati, ha comptat amb l’assistència de President del Consell Esportiu del Gironès, el Sr. Narcís Boschdemont, el President del Girona Futbol Club, el Sr. Delfí Geli i el President de l’Uni Girona Club de Bàsquet, el Sr. Cayetano Pérez. També ha assistit la Sra. Bea Sánchez com a representant de les jugadores de l’Uni Girona, i tots els alumnes de 2n d’ESO.

Es tracta de la 5a edició consecutiva del programa que compta, com cada any, amb el compromís del Girona FC i de l’Uni Girona, dues entitats esportives referents en la comarca, que cedeixen seients de les seves graderies perquè l’alumnat i les seves famílies puguin posar en pràctica els valors de l’esport des de la graderia, després del treball de les activitats didàctiques desenvolupades dintre del centre.

Durant aquesta signatura, el nostre alumnat han pogut qüestions com per exemple: «Com potencieu el joc net a nivell de base i del primer equip?», «Com sorgeix la idea de la Grada Suma?», «És possible compaginar estudis i carrera professional?»,»Quan tenies 13 anys, on jugaves i com has arribat fins aquí?»… I finalment han pogut fer-se les fotos i recollir els autògrafs que més desitjaven.

Sortida prehistòria 1r. ESO

Avui l’alumnat de 1r ESO ha fet una sortida al Pla de l’Estany amb l’objectiu d’aprofundir com era la vida durant la prehistòria.

Han visitat les coves paleolítiques de Serinyà on s’han trobat restes humanes i eines de pedra característiques del paleolític mitjà. Els alumnes han après com es feia foc a través de la fricció de diferents minerals i roques. Aquest mètode no només s’utilitzava a Serinyà sinó també en altres llocs habitats durant el paleolític, i es coneix gràcies als fragments de pirita (mineral amb base de ferro i sofre) que s’han pogut recuperar en els sediments provinents de les excavacions. També han après a fer eines de pedra com ara denticulats, rascadors …

Degut a les previsions metereològiques hi hagut un canvi de plans. Estava previst visitar el jaciment neolític del Parc de la Draga, però finalment s’ha anat al Museu Arqueològic de Banyoles, on s’han passejat per les seves sales plenes d’objectes prehistòrics on han descobert fòssils d’animals de les nostres terres de fa milions d’anys (rinoceronts, elefants, tigres amb dents de sabre, …), la mandíbula d’una dona neandertal, collarets amb més de 50 peces, xiulets prehistòrics …

Tot i ser un dia fred i inicialment plujós, ha valgut la pena!!!!

Concurs d’esmorzars 1r. ESO

 

El passat dilluns 12 de novembre, l’alumnat de 1r ESO va anar al Parc de Domeny a fer una activitat organitzada des de Tutoria per fomentar la cohesió de grup.

Aquesta sortida va consistir en un concurs d’esmorzars, on cada classe va preparar i presentar un MAGNÍFIC esmorzar. Després el jurat, format per les tutores i 2 infermeres del CAP, van valorar la decoració, si era saludable, l’explicació de l’àpat i la participació del grup. En aquesta ocasió, calia aconseguir una puntuació mínima per poder participar a la sortida de tutoria de final de curs a la piscina de la Devesa.

Val a dir que els 5 grups han excedit la puntuació mínima exigida: FELICITATS!!!