Emoticones i emocions

L’alumnat de 1r d’ESO ha fet una enquesta sobre emoticones i emocions al Vila. Les dues emoticones més utilitzades varen ser les que teniu a la imatge adjunta.

Una de les preguntes era si trobaves a faltar alguna emoticona, les propostes van ser variades: papallones a l’estómac, melancolia, persona sospirant, eufòria, venjança, no sé què vull, cap explotant amb cors….

L’any 1963 Harvey Ball va crear el primer ‘smiley’ amb el somriure que tots coneixem. El disseny li va encarregar una companyia d’assegurances que volia un logotip que animés a la gent. Aquest disseny és un dels més famosos des dels anys 50, l’autor va cobrar 45 dòlars i no va registrar el logo.

El 1971 Franklin Loufrani va registrar la imatge i va guanyar una gran quantitat de diners per haver-ho fet. Harvey ho va esbrinar al 1998 i, tot i que no li fa ver massa gràcia, no va recórrer a la justícia contra Franklin. El disseny va aparèixer en una conversa per primer cop als 80, va ser al foro de la Facultad d’Informàtica de Carnegie Mellon i es feia amb el teclat 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>