Dibuixar amb l’hemisferi dret del cervell

Aprendre a dibuixar no està reservat a determinades persones amb un do concret. La veritat és que està relacionat amb els hemisferis del cervell. L’esquerra és més lineal, verbal, simbòlic i analític; és més seriós, definit i eficaç. El dret és més espaial, sensible, complexe, no verbal i intuïtiu. Actualment, el model educatiu que utilitzem potencia més l’hemisferi esquerre, tanmateix aquest és més dominant i limita la capacitat del dret. L’ habilitat pel dibuix està relacionada amb el costat dret del nostre cervell.

Hi ha exercicis que ens ajuden a potenciar les habilitats del nostre hemisferi dret i la seva capacitat per veure les coses d’una altra manera. A l’hora de dibuixar és necessari tenir habilitat per ‘veure’, no reproduir icones preestablertes que tenim interioritzades (demana a un grup de persones que dibuixin una copa i veuràs com el 95% del grup dibuixa la mateixa). La setmana passada l’alumnat de 1r d’ESO va realitzar una prova pràctica consistent a reproduir un dibuix ‘cap per avall’ amb la intenció de començar a potenciar l’hemisferi dret. Al llarg de tota l’etapa de l’ESO es realitzaran altres exercicis amb el mateix objectiu. Dibuixar està directament lligat a la pràctica, així que aquest hàbit també determinarà la destresa de cada un d’ells per a fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>