Dia Internacional de la Pau

«Si els nens i les nenes són capaços de comprendre la insensatesa de la guerra, si s’adonen de com n’és de fàcil caure en un cicle de violència, potser en un futur es convertiran en impulsors de la pau

Nikolai Popov

(Text de la contracoberta del llibre)

El dijous dia 30 es commemorava el dia internacional de la Pau i n’hem volgut parlar amb noies i nois de 1r d’ESO. Ho hem fet a la biblioteca del centre i a partir de l’àlbum de Nikolai Popov, Per què?

El conte, sense més text que el títol, ens ha interpel·lat sobre per què ens barallem, per què desitgem el que és d’altri, per què no demanem en lloc de prendre, per què no som capaços de demanar perdó desprès del mal, posant així bàlsam a les ferides. I, sobretot, per què acabem perjudicant a tothom per les nostres dèries.

Parlant, parlant, han sorgit els conflictes a casa amb germanes i germans, entre companyes i companys. Per què els nois no expressen prou els seus sentiments, han preguntat les noies?

Llavors una cosa ha portat l’altra i les nostres noies i nois han acabat proposant, fins i tot, una reforma educativa! I és que parlar de la pau…dona per molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>