XV Fòrum contra les Violències de Gènere

El divendres 8 de novembre ,els alumnes de l’optativa Dinamització de Centre de 3r d’ESO van participar al XV Fòrum contra les Violències de Gènere que va tenir lloc a l’Espai Bonnemaison de Barcelona.

El XV Fòrum contra les Violències de Gènere, que es va celebrar el 7 i 8 de novembre ,va tractar les diferents violències que es produeixen a la infància i l’adolescència des d’una perspectiva interdisciplinària.

En el Fòrum hi va haver l’oportunitat d’escoltar expertes sobre la temàtica, com ara la Montse Plaza, la Vicki Bernadet o la jurista colombiana Adriana Benjumea. L’objectiu va ser denunciar la violència que pateixen els fills i filles víctimes de violència masclista, que ha arrabassat la vida de 27 menors i ha deixat 243 orfes en els darrers 6 anys, segons l’informe 2018 de la Fundación Mujeres i el Fondo de Becas Fiscal Soledad Cazorla.

S’hi van abordar, també, les violències masclistes en les relacions esporàdiques i de parella a l’adolescència, la prevenció dels abusos sexuals infantils, la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats, el tràfic i explotació sexual de menors, etc, però també es va buscar contribuir a generar un posicionament, respostes i mobilització per part del jovent envers les violències masclistes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>