Joan Calero, guanyador del concurs “Disseny 3 D”

En Joan Calero, alumne de 4t d’ESO de l’Institut Vila de Gràcia, ha estat un dels guanyadors del concurs “Disseny 3D” amb motiu de l’any internacional de la taula periòdica.

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Catalunya compta amb un sector químic potent, desenvolupat i internacionalitzat, i és el pol químic més important del sud d’Europa. Catalunya combina l’impuls industrial amb una recerca i un desenvolupament d’avantguarda a les seves universitats i centres de recerca.

Des de la Societat Catalana de Química, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb les entitats coorganitzadores, volem aprofitar l’AITP 2019 per donar a conèixer a la societat catalana la importància de la química en la nostra vida quotidiana. Per aquest motiu, estem impulsant i organitzant activitats dirigides, sobretot, a un públic infantil i juvenil amb el propòsit d’atreure joves talents a la química, fent especial èmfasi en la incorporació de la dona a la ciència, i assegurar la propera generació de científics, enginyers i innovadors en aquest camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>