2n d’Eso a les Golondrines

Heu sentit a parlar de Les Golondrines del Port de Barcelona? La visita que 2n d’Eso va fer la setmana anterior a les Golondrines (a dins del Treball de Síntesi) els va permetre descobrir la importància del món marítim de la nostra ciutat. La història del Port de Barcelona està lligada estretament a la història de la ciutat i la seva economia; els hi van explicar tots els recursos del port com a centre comercial i logístic de la ciutat.

La visita amb les Golondrines és una activitat que permet gaudir durant 40’ i des del mar dels principals emblemes culturals que es poden veure passejant pel port. L’itinerari ensenya el Maremàgnum, el Pont Porta d’Europa (un impressionant pont llevadís), la Torre del Rellotge (l’antic far de l’època de Carles III i on avui dia atraca la flota pesquera), el Sideroploide (una escultura abstracta de 1963, del escultor Salvador Aulèstia, feta d’acer recuperat del mar), unes magnífiques vistes del castell i de la muntanya de Montjuïc, on es troba l’actual far de Barcelona (inaugurat l’1 de desembre de 1906, i encara en funcionament), l’hotel W i els diversos clubs esportius on amarren les embarcacions de particulars. A més, la Golondrina també navega pels molls comercials de mercants tot explicant les seves peculiaritats i característiquesi explicant també que els creuers de luxe atraquen al port, ja que aquest és el quart port del món en tràfic de creuers turístics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>