Xerrada de l’Institut Guttmann

L’Institut Guttmann porta molts anys visitant instituts per explicar en primera persona als alumnes com pot canviar la vida d’una persona en un segon com els va dir a la xerrada, que es va fer a la Biblioteca del Vila amb tot 1r de Batxillerat, el Bernat Sants Guimerà: “- El que jo vull és que no us feu mal”. El Bernat no és el primer cop que ens visita i els va fer algunes reflexions sobre què fer en situacions molt concretes del dia a dia.

L’Institut Guttmann fa molt poc que ha obert un nou centre a La Sagrera. Aquest “Nou Projecte Meridiana” (com l’anomenen ells) sorgeix amb una doble finalitat:

D’una banda, donar cobertura a les necessitats de les persones amb una gran discapacitat, que necessiten l’ajuda de terceres persones per a les seves activitats diàries i que podrien beneficiar-se d’un servei d’apartaments tutelats amb serveis especialitzats, que els permeti desenvolupar, per si mateixos, un projecte de vida independent, normalitzador i raonadament assequible; necessitat que ens han ajudat a identificar les principals Associacions de Persones amb Discapacitat Física de Catalunya integrades en el Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann.

I de l’altra, l’oportunitat d’estendre els nostres coneixements i experiència en l’àmbit de la neurorehabilitació a altres àmbits de la neurociència, com les demències, la salut mental, els trastorns en el desenvolupament del nen…, mitjançant programes innovadors i de qualitat, que facilitin el tractament integral d’aquests problemes neurològics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>