Visita al riu Tàmesi

En el viatge de 1r de Batxillerat a Londres no va faltar la visita al riu Tàmesi amb la inevitable fotografia davant la famosa Noria.

El Tàmesi (en anglès Thames) és el principal riu d’Anglaterra, amb 338 km de llargada i 11.350 km2 de conca. És unit a altres rius, com el Severn i l’Avon, per canals.[1] A la seva desembocadura es va construir una resclosa antimarejada per protegir Londres contra la maror ciclònica. Neix a Kemble, un municipi de l’altiplà dels Cotswolds, i va cap a l’est. Els seus afluents principals són el Cherwell i el Kennet. A Teddingtom comença el seu estuari que té 16 km d’amplada, fins a desembocar a la mar del Nord. El cabal és de 28 m3/s a l’estiu i de 129 m3/s a l’hivern. La principal ciutat per on transcorre el Tàmesi és la capital britànica, la ciutat de Londres, que divideix en dos.

El Tàmesi dóna nom a diverses entitats tant geogràfiques com d’ordre polític. Una d’elles és la Vall del Tàmesi, la regió d’Anglaterra al voltant del riu entre Oxford i l’Oest de Londres. Thames Gateway és l’àrea amb marees del riu, i que comença a l’Est de Londres. Partint de la capital, hi ha la regió coneguda com a Estuari del Tàmesi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>