V Jornada Científica

Per cinquè any consecutiu, pels volts de febrer, celebrem la nostra Jornada Científica. Durant aquesta jornada, els alumnes del batxillerat científic es tanquen al laboratori i realitzen una activitat que després comparteixen amb la resta del centre. Enguany, l’activitat realitzada ha estat la fecundació in vitro del musclo, Mytilus galloprovincialis. Així doncs, l’alumnat va provocar l’extracció no cruenta de les gàmetes del musclo (cèl·lules sexuals), mitjançant xoc tèrmic.

img_2541img_2540

Una vegada indentificats mascles i femelles, i obtingudes les gàmetes, es va procedir a la fecundació in vitro, unint òvuls i espermatozous en un vas de precipitats.

img_2536

A partir d’aquell moment, van començar les observacions al microscopi òptic: espermatozous nedant en busca d’òvuls per a fertilitzar; zigots; embrions en les primeres divisions blastomèriques; blàstules; mòrules;…

 

 

img_2549 img_2533

img_2548

Tots els grups del centre van passar pel laboratori, on els companys de batxillerat van explicar el procediment dut a terme, i els van ensenyar els embrions als microscopis. Com sempre, els alumnes van valorar molt positivament l’activitat, i el professorat també!

img_2539 img_2547 img_2535

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>