Saps que són els punts de llibre? T’agraden?

Els punts de llibre fa molt de temps que existeixen. Són un paper llis o cartolina que s’empra per a marcar la pàgina del llibre on t’has quedat i així saber on has de reprendre la lectura. Habitualment, als punts de llibre se’ls afegeix un dibuix o un missatge creatiu, que té vincle amb la lectura, l’escriptura, o l’art. Va ésser a l’edat mitjana quan van començar a aparèixer els punts de llibre com els coneixem avui dia. No és fins als segles XVIII i XIX que ja van formar part de la nostra quotidianitat.

Gràcies a l’aparició de cromolitografia l’any 1870, es van poder realitzar els primers punts de llibre de paper, i posteriorment, amb qualsevol altre material. Alguns llibres ja incorporen una cinta de color de registre fabricades amb teixit de polipropilè o raió, i que de fet, realitzen la mateixa funció que un punt de llibre, acostumen a anar incorporades a l’interior de llibres més preuats.

Aviat us proposarem una petita activitat, col·laborar en una exposició que realitzarem a la nostra biblioteca per Sant Jordi, així que, si vols crear el teu punt de llibre, porta’n una còpia a la biblioteca i l’exposarem, et deixem amb algunes idees…

https://www.pinterest.es/ideesmagistrals/punts-de-llibre/

 

I per acabar una curiositat, sabíeu que arreu del món hi ha molts/es col·leccionistes de punts de llibre?? Si t’agraden els punts de llibre, a la biblioteca te’n regalem alguns de ben originals, fets per nosaltres, ah sí, per emprar-los en la lectura!!! Perquè llegir ens fa millors, ens dona capacitat de raonament.

 

 [Webgrafia: Wikipèdia]

(Crèdit fotogràfic: JMCO)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>